Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Fazolový salát s tuňákem a vejci
Tvaroh je základem mnoha výborných pomazánek a salátů. Navíc je plný bílkovin stejně jako luštěniny a vejce. Tento salát je díky tomu nabitý proteiny, ale hlavně je plný skvělých chutí, které dokonale ladí dohromady!
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- nízkotučný tvaroh 1 ks (250 g)
- Majonéza 2 lžíce
- hrubozrnná horčice 1 lžička
- vejce, natvrdo uvařená, zchlazená a oloupaná 5 ks
- kyselé okurky 2 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- jarní cibulka 1 ks
- čerstvá pažitka, nasekaná 1 hrstička
- máslové fazole (butter beans) 1 plechovka (400 g)
- tuňák ve vlastní šťávě nebo oleji 2 malé plechovky po 80 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
- citrónová šťáva podle chuti
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do velké mísy dejte tvaroh, majonézu a hrubozrnnou hořčici. Přidejte natvrdo uvařená vejce nakrájená na větší kostičky, kyselé okurky, řapíkatý celer a jarní cibulku nakrájené na malé kostičky, nadrobno nasekanou pažitku, slitou plechovku máslových fazolí a slitého tuňáka.
- Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Vše jemně zamíchejte a podávejte s dobrým chlebem.
Fazolový salát s tuňákem a vejci; foto: Klára Michalová – @sklarouvkuchyni
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))