Suroviny
- nízkotučný tvaroh 1 ks (250 g)
- majonéza 2 lžíce
- hrubozrnná hořčice 1 lžička
- vejce natvrdo (zchlazená a oloupaná) 5 ks
- kyselé okurky 2 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- pažitka (čerstvá, nasekaná) 1 hrstička
- fazole (máslové fazole (butter beans)) 1 plechovka (400 g)
- tuňák ve vlastní šťávě (nebo oleji) 2 malé plechovky po 80 g
- citronová šťáva (podle chuti)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do velké mísy dejte tvaroh, majonézu a hrubozrnnou hořčici. Přidejte natvrdo uvařená vejce nakrájená na větší kostičky, kyselé okurky, řapíkatý celer a jarní cibulku nakrájené na malé kostičky, nadrobno nasekanou pažitku, slitou plechovku máslových fazolí a slitého tuňáka.
- Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Vše jemně zamíchejte a podávejte s dobrým chlebem.