Suroviny
- nízkotučný tvaroh 1 ks (250 g)
- Majonéza 2 lžíce
- hrubozrnná horčice 1 lžička
- vejce, natvrdo uvařená, zchlazená a oloupaná 5 ks
- kyselé okurky 2 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- jarní cibulka 1 ks
- čerstvá pažitka, nasekaná 1 hrstička
- máslové fazole (butter beans) 1 plechovka (400 g)
- tuňák ve vlastní šťávě nebo oleji 2 malé plechovky po 80 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
- citrónová šťáva podle chuti
Postup přípravy
- Do velké mísy dejte tvaroh, majonézu a hrubozrnnou hořčici. Přidejte natvrdo uvařená vejce nakrájená na větší kostičky, kyselé okurky, řapíkatý celer a jarní cibulku nakrájené na malé kostičky, nadrobno nasekanou pažitku, slitou plechovku máslových fazolí a slitého tuňáka.
- Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Vše jemně zamíchejte a podávejte s dobrým chlebem.