Brokolicový koláč s uzeným masem a ořechy
Zdroj: Klára Michalová
Brokolicový koláč s uzeným masem a ořechy
Zdroj:
Klára Michalová
Slané koláče jsou vděčné, chutnají skvěle teplé i studené a dá se do nich schovat spousta ingrediencí, které už potřebují spotřebovat. Ideální jsou i na cesty, do práce do krabičky nebo jako pohoštění na párty. Vyzkoušejte třeba tento koláč bez těsta, v angličině má krásný název crustless quiche.
Postup přípravy
-
Brokolici rozdělte na malé růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte na kousky. Vše hoďte do hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte 5 minut. Poté slijte a propláchněte ledovou vodou.
-
Mezitím na másle orestujte cibuli a uzené maso nakrájené na kostičky a česnek na plátky. Nakonec přihoďte nahrubo nasekaný a dobře propraný špenát, nechte ho lehce zavadnout a pánev odstavte.
-
Ve velké míse metličkou rozšlehejte vejce, poté přimíchejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, nastrouhaný sýr, mléko, sůl, kurkumu, římský kmín a kari koření.
-
Do těstíčka jemně vmíchejte předvařenou brokolici, směs cibule, uzeného a špenátu a přimíchejte i nahrubo nasekané vlašské ořechy.
-
Směs přendejte do kulaté zapékací formy, kterou jste vymazali máslem a vysypali moukou. Náplň uhlaďte, navrch nasypte ještě trochu strouhaného čedaru a rozdělené kroužky červené cibule.
-
Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 40 minut. Před krájením nechte alespoň 10 minut odstát.
Brokolicový koláč s uzeným masem a ořechy 2
Zdroj: Klára Michalová
Brokolicový koláč s uzeným masem a ořechy 2
Zdroj:
Klára Michalová