S Klárou v kuchyni: Brokolicový koláč s uzeným masem a ořechy

Moje hodnocení
0x

Slané koláče jsou vděčné, chutnají skvěle teplé i studené a dá se do nich schovat spousta ingrediencí, které už potřebují spotřebovat. Ideální jsou i na cesty, do práce do krabičky nebo jako pohoštění na párty. Vyzkoušejte třeba tento koláč bez těsta, v angličině má krásný název crustless quiche.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • větší brokolice 1 ks
  • máslo 1 lžíce
  • velká cibule 1 ks
  • uzená krkovice 100 g
  • česnek 2 stroužky
  • čerstvý špenát 2 velké hrsti
  • vejce 6 ks
  • špaldová hladká mouka 1 hrnek
  • kypřicí prášek 1 lžička
  • nahrubo nastrouhaný čedar 1 hrnek + na posypání
  • mléko 100 ml
  • sůl 2 lžičky
  • mletá kurkuma 1 lžička
  • mletý římský kmín 1/2 lžičky
  • kari koření 1/2 lžičky
  • vlašské ořechy 1 hrst
  • máslo a polohrubá mouka na vymazání formy
  • červená cibule 1 ks

Postup přípravy

  1. Brokolici rozdělte na malé růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte na kousky. Vše hoďte do hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte 5 minut. Poté slijte a propláchněte ledovou vodou.
  2. Mezitím na másle orestujte cibuli a uzené maso nakrájené na kostičky a česnek na plátky. Nakonec přihoďte nahrubo nasekaný a dobře propraný špenát, nechte ho lehce zavadnout a pánev odstavte.
  3. Ve velké míse metličkou rozšlehejte vejce, poté přimíchejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, nastrouhaný sýr, mléko, sůl, kurkumu, římský kmín a kari koření.
  4. Do těstíčka jemně vmíchejte předvařenou brokolici, směs cibule, uzeného a špenátu a přimíchejte i nahrubo nasekané vlašské ořechy.
  5. Směs přendejte do kulaté zapékací formy, kterou jste vymazali máslem a vysypali moukou. Náplň uhlaďte, navrch nasypte ještě trochu strouhaného čedaru a rozdělené kroužky červené cibule.
  6. Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 40 minut. Před krájením nechte alespoň 10 minut odstát.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty