Najděte si recept
Na co máte chuť?

S Klárou v kuchyni: Brokolicový koláč s uzeným masem a ořechy
Slané koláče jsou vděčné, chutnají skvěle teplé i studené a dá se do nich schovat spousta ingrediencí, které už potřebují spotřebovat. Ideální jsou i na cesty, do práce do krabičky nebo jako pohoštění na párty. Vyzkoušejte třeba tento koláč bez těsta, v angličině má krásný název crustless quiche.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- větší brokolice 1 ks
- máslo 1 lžíce
- velká cibule 1 ks
- uzená krkovice 100 g
- česnek 2 stroužky
- čerstvý špenát 2 velké hrsti
- vejce 6 ks
- špaldová hladká mouka 1 hrnek
- kypřicí prášek 1 lžička
- nahrubo nastrouhaný čedar 1 hrnek + na posypání
- mléko 100 ml
- sůl 2 lžičky
- mletá kurkuma 1 lžička
- mletý římský kmín 1/2 lžičky
- kari koření 1/2 lžičky
- vlašské ořechy 1 hrst
- máslo a polohrubá mouka na vymazání formy
- červená cibule 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Brokolici rozdělte na malé růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte na kousky. Vše hoďte do hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte 5 minut. Poté slijte a propláchněte ledovou vodou.
- Mezitím na másle orestujte cibuli a uzené maso nakrájené na kostičky a česnek na plátky. Nakonec přihoďte nahrubo nasekaný a dobře propraný špenát, nechte ho lehce zavadnout a pánev odstavte.
- Ve velké míse metličkou rozšlehejte vejce, poté přimíchejte špaldovou mouku, kypřicí prášek, nastrouhaný sýr, mléko, sůl, kurkumu, římský kmín a kari koření.
- Do těstíčka jemně vmíchejte předvařenou brokolici, směs cibule, uzeného a špenátu a přimíchejte i nahrubo nasekané vlašské ořechy.
- Směs přendejte do kulaté zapékací formy, kterou jste vymazali máslem a vysypali moukou. Náplň uhlaďte, navrch nasypte ještě trochu strouhaného čedaru a rozdělené kroužky červené cibule.
- Pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 40 minut. Před krájením nechte alespoň 10 minut odstát.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))