S Klárou v kuchyni: Bílý chřest s křupavou ochucenou strouhankou a citronovým máslem

Moje hodnocení
2x

Sezona chřestu je časově velmi omezená a je potřeba užít si ji naplno! Zatímco zelený chřest je chuťově výrazný, ten bílý je mnohem jemnější a sladší, pokud je opravdu čerstvý. Výrazně dochucená strouhanka k němu báječně ladí... Jen nezapomeňte na základní pravidlo přípravy – bílý chřest je potřeba opravdu důkladně oloupat, proto vybírejte raději silnější stonky.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Z krajíců toustového chleba odkrojte kůrky a střídku rozmixujte na hrubší strouhanku. Opečte ji nasucho v pánvi dozlatova a dejte do misky.
  2. Na stejnou pánev hoďte mandlové hranolky nebo plátky a opečte je nasucho dozlatova, poté je přendejte do misky ke strouhance.
  3. Nastrouhejte najemno kůru z citronu, nasekejte lístky hladkolisté petržele a obojí smíchejte se strouhankou, kterou ještě ochuťte solí a pepřem.
  4. Vemte svazek bílého chřestu, odkrojte tuhé konce (cca 2 cm) a stonky důkladně oškrábejte škrabkou. Vařte v osolené vodě 7 minut, poté sceďte.
  5. Mezitím rozpusťte v rendlíku máslo a smíchejte s citronovou šťávou.
  6. Chřest nandejte na talíře, zasypte ochucenou strouhankou a přelijte citronovým máslem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty