Suroviny
- rýžové vločky 6 lžic
- špetka soli
- mléko nebo rostlinný nápoj 200 ml
- agávový sirup 2 lžíce
- broskev 1/2 ks
- maliny 1 hrst
- mák 1 lžička
- lístky máty na ozdobu
Postup přípravy
- Rýžové vločky vsypte do hrnce, přidejte mléko, špetku soli a vařte 10 minut.
- Hotovou kaši servírujte do misky či hlubšího talíře, přidejte pokrájené broskve a celé maliny. Oslaďte agávovým sirupem, posypejte mákem a dozdobte mátou.
Rýžová kaše s broskvemi malinami, mátou a mákem Zdroj: archiv nasmodrymak.cz
Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.