archiv nasmodrymak.cz

Rýžová kaše s broskvemi malinami, mátou a mákem

Moje hodnocení
4x

Snídaně je základ! Vyzkoušejte tuhle ovocnou snídani, která vás zasytí a příjemně naladí do nového dne. Variant tohoto pokrmu je řada. Využít můžete jakékoliv ovoce, vločky, semínka, ořechy a cokoliv vám chutná.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • rýžové vločky 6 lžic
  • špetka soli
  • mléko nebo rostlinný nápoj 200 ml
  • agávový sirup 2 lžíce
  • broskev 1/2 ks
  • maliny 1 hrst
  • mák 1 lžička
  • lístky máty na ozdobu

Postup přípravy

  1. Rýžové vločky vsypte do hrnce, přidejte mléko, špetku soli a vařte 10 minut.
  2. Hotovou kaši servírujte do misky či hlubšího talíře, přidejte pokrájené broskve a celé maliny. Oslaďte agávovým sirupem, posypejte mákem a dozdobte mátou.

Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv nasmodrymak.cz


Přečtěte si také

Recepty