Garden & Kitchen
,
Mylord Premium

Pečený losos s kokosovou rýží a mangovo-avokádovou salsou podle Garden and Kitchen: Luxusní chuť plná zdraví z jedné pánve

Moje hodnocení
3x

Dopřejte si dokonalý balanc chutí, výživy a jednoduché přípravy. Tento recept spojuje máslově jemného divokého lososa, který vyniká nejen svou výraznější chutí, ale i vyšším obsahem omega-3 mastných kyselin a nižším množstvím tuku oproti chovaným rybám. V kombinaci s voňavou kokosovou rýží a svěží mangovo-avokádovou salsou vytvoříte jídlo, které vás přenese na tropický ostrov – a navíc podpoříte své srdce i imunitu. Skvělá volba pro zdravý oběd nebo efektní večeři, která nezklame.

3 porce
45 minut

Suroviny

Salsa

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte marinádu. Smíchejte olivový olej, česnek, limetkovou šťávu a sůl. Filety z lososa naložte do marinády a půl hodiny marinujte. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Zatímco se marinuje losos, uvařte kokosovou rýži. Rýži pořádně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou a kokosovým mlékem. Následně rýži osolte, přiveďte k varu a vařte pod pokličkou zhruba 15 minut. Po čtvrt hodině vypněte sporák a nechte rýži dalších 10 minut odstát.
  3. Marinovaného lososa vložte do zapékací mísy a do jeho nejsilnější části zapíchněte teplotní sondu. Pečte filety do té doby, dokud nebude sonda ukazovat 45 °C.
  4. Mezitím přichystejte salsu. Na drobné kostičky nakrájejte mango, avokádo a papriku a vše promíchejte. Suroviny dochuťte šťávou z limetky, solí a olivovým olejem. Nakonec přidejte nasekaný koriandr a máte hotovo.

Vyzkoušejte také lososa s marakujovou omáčkou v brazilském stylu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Losos s marakujovou omáčkou a sezónní zeleninou v brazilském stylu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty