Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Lososový burger s chřestem

4 porce
do 1 hodiny
Lososový burger s chřestem
Lososový burger s chřestem Autor: Kublanka.cz
Obliba poctivých domácích burgerů stále stoupá. A nejlepší na nich je, že si můžete s náplní stále hrát a vymýšlet nové a nové varianty. Zkuste podle našeho receptu například lososový burger s chřestem a volským okem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Aioli: česnek utřete se solí. Žloutky dejte spolu s hořčicí a špetkou pepře do misky a metlou prošlehejte. Za stálého šlehání pomalu přilévejte slunečnicový olej. Olej nejprve přidejte po kapkách. Jakmile směs začne houstnout, můžete začít olej přilévat tenkým pramínkem. Když je směs dostatečně hustá, přidejte utřený česnek a promíchejte. Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Dejte vychladit do lednice.
  2. Mandlovo-citronové pesto: mandle dejte spolu s citronovou šťávou, citronovou kůrou, olivovým olejem, stroužkem česneku, solí a pepřem do mixéru. Několikrát krátce promixujte. V pestu by měly zůstat větší kousky mandlí.
  3. Lososový burger: lososa nakrájejte na větší kostky. Do středně velkého hrnce dejte vařit větší množství vody. Jakmile voda začne vřít, vhoďte hlavičky chřestu a 1–2 minuty je povařte. Poté je vyndejte děrovanou naběračkou a okamžitě je přendejte do ledové vody (chřest zachová krásně zelenou barvu a zůstane křupavý).
  4. Vychladlé hlavičky chřestu přepulte. Horní části hlaviček si ponechte na podávání. Spodní část hlaviček dejte spolu se čtvrtinou nakrájeného lososa do mixéru a vše rozmixujte na jemnou pastu. Díky tomu nemusíte přidávat do burgerů žádné vajíčko.
  5. Poté do mixéru přidejte zbývajícího lososa a několikrát vše krátce promixujte. Ve směsi by vám měly zůstat větší kusy lososa. Směs ochuťte solí a pepřem, podle potřeby zahustěte strouhankou a vytvarujte 4 burgery, které dejte na 30 minut vychladit do lednice.
  6. Vychlazené burgery potřete z obou stran jemně olejem a grilujte je na rozpáleném grilu dozlatova. Nejlépe burger chutná, když není úplně propečený a jeho střed zůstane růžový.
  7. Mezitím co se vám grilují burgery, usmažte si na slunečnicovém oleji volská oka.
  8. Hamburgerové bulky přepulte a řezné plochy opečte na másle. Spodní část bulky potřete omáčkou aioli, na ní položte lososový burger a hlavičky chřestu, které zasypejte mandlovo-citronovým pestem.
  9. Jako poslední přidejte volské oko a vše přiklopte horní polovinou bulky.
Reklama

Lososový burger s chřestem Foto:

Lososový burger s chřestem, foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

Máte rádi burgery? V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete recept na jinou variantu burgeru a také dalších více jak 75 receptů:

Prima FRESH léto 2015

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama