Rychlá večeře: Kuře s mangovou omáčkou

Moje hodnocení
10x

Spojení kuřecího masa a sladkého manga? Může být! Další krémová omáčka s masem, k tomu voňavá rýže. A je hotovo!

3 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na středně velké kostky. Osolte.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Mango oloupejte a nakrájejte na kostky.
  4. V pánvi rozpalte lžíci přepuštěného másla nebo oleje a cibulku orestujte dozlatova.
  5. Přidejte mango (případně i šťávu, co z manga vytekla), červenou papriku a lehce osolte.
  6. Poté vše zalijte vývarem, smetanou a nechce na mírném ohni vařit 5–10 minut – dokud mango zcela nezměkne a omáčka se lehce nezredukuje.
  7. Odstavce z plotny a rozmixujte dohladka.
  8. Ve větší vysoké pánvi rozpalte lžíci přepuštěného másla nebo oleje a opečte kuřecí maso dozlatova. Pracujte při vysoké teplotě. Jde o to, aby na mase vznikla krusta.
  9. Jakmile je maso dostatečně opečené, vlijte do pánve vlijte rozmixovanou mangovou omáčku a důkladně promíchejte.
  10. Pokud byste maso opékali příliš krátkou dobu, nechte jej v omáčce ještě povařit.
  11. Nakonec dochuťte solí a čerstvým pepřem.
  12. Pokud by bylo mango málo sladké a omáčka příliš kyselá, můžete nakonec vmíchat lžičku medu.
  13. Podávejte s rýží nebo pohankou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mamachef

Mamachef Mamachef

Hledáte pestré, originální a do detailu promyšlené recepty? Martina Hladjuk alias Mamachef přichází s výběrem svých nejlepších jídel, a navíc vám poradí, jak pokrmy efektně servírovat. Pod vedením známé food blogerky a bývalé účastnice prestižní soutěže MasterChef připravíte drobné předkrmy, lahodné polévky, vydatné hlavní chody i hříšně dobré dezerty. Osvojte si působivé recepty, které potěší nejen chuťové buňky, ale i objektiv každého fotoaparátu.

Více na www.mamachef.cz


Přečtěte si také

Recepty