Suroviny
- kuřecí prsa 600 g
- cibule (menší ) 1 ks
- mango (velké zralé ) 1 ks (cca 700 g)
- vývar 150 ml
- smetana ke šlehání 100 ml
- mletá sladká paprika (červená) 1/2 lžičky
- přepuštěné máslo (nebo rostlinný olej)
- čerstvě namletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na středně velké kostky. Osolte.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Mango oloupejte a nakrájejte na kostky.
- V pánvi rozpalte lžíci přepuštěného másla nebo oleje a cibulku orestujte dozlatova.
- Přidejte mango (případně i šťávu, co z manga vytekla), červenou papriku a lehce osolte.
- Poté vše zalijte vývarem, smetanou a nechce na mírném ohni vařit 5–10 minut – dokud mango zcela nezměkne a omáčka se lehce nezredukuje.
- Odstavce z plotny a rozmixujte dohladka.
- Ve větší vysoké pánvi rozpalte lžíci přepuštěného másla nebo oleje a opečte kuřecí maso dozlatova. Pracujte při vysoké teplotě. Jde o to, aby na mase vznikla krusta.
- Jakmile je maso dostatečně opečené, vlijte do pánve vlijte rozmixovanou mangovou omáčku a důkladně promíchejte.
- Pokud byste maso opékali příliš krátkou dobu, nechte jej v omáčce ještě povařit.
- Nakonec dochuťte solí a čerstvým pepřem.
- Pokud by bylo mango málo sladké a omáčka příliš kyselá, můžete nakonec vmíchat lžičku medu.
- Podávejte s rýží nebo pohankou.
Rychlá večeře: Kuře s mangovou omáčkou 1 Zdroj: Mamachef