Rychlá večeře: Kuře s mangovou omáčkou
Zdroj: Mamachef
Rychlá večeře: Kuře s mangovou omáčkou
Zdroj:
Mamachef
Postup přípravy
-
Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na středně velké kostky. Osolte.
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
-
Mango oloupejte a nakrájejte na kostky.
-
V pánvi rozpalte lžíci přepuštěného másla nebo oleje a cibulku orestujte dozlatova.
-
Přidejte mango (případně i šťávu, co z manga vytekla), červenou papriku a lehce osolte.
-
Poté vše zalijte vývarem, smetanou a nechce na mírném ohni vařit 5–10 minut – dokud mango zcela nezměkne a omáčka se lehce nezredukuje.
-
Odstavce z plotny a rozmixujte dohladka.
-
Ve větší vysoké pánvi rozpalte lžíci přepuštěného másla nebo oleje a opečte kuřecí maso dozlatova. Pracujte při vysoké teplotě. Jde o to, aby na mase vznikla krusta.
-
Jakmile je maso dostatečně opečené, vlijte do pánve vlijte rozmixovanou mangovou omáčku a důkladně promíchejte.
-
Pokud byste maso opékali příliš krátkou dobu, nechte jej v omáčce ještě povařit.
-
Nakonec dochuťte solí a čerstvým pepřem.
-
Pokud by bylo mango málo sladké a omáčka příliš kyselá, můžete nakonec vmíchat lžičku medu.
-
Podávejte s rýží nebo pohankou.
Rychlá večeře: Kuře s mangovou omáčkou 1
Zdroj: Mamachef
Rychlá večeře: Kuře s mangovou omáčkou 1
Zdroj:
Mamachef