Suroviny
- filety bělomasé ryby 4 ks po 125 g
- čerstvý zázvor, nakrájený na kousek 3cm kousek
- jarní cibulky, tence nakrájené 4 ks
- cherry rajčata, rozpůlená 100 g
- arašídový olej 1 lžíce
- tamari omáčka 1 lžíce
- sezamový olej 2 lžičky
Postup přípravy
- Pařník vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj vedle sebe filety. Zázvor nakrájejte na tenké plátky, cibulku nadrobno. Posypte rybu a poklaďte ji rozpůlenými cherry rajčaty. Vložte do hrnce nad vroucí vodu, zakryjte pokličkou a vařte v páře doměkka zhruba 6–8 minut. Voda nesmí dosahovat k pečicímu papíru.
- V rendlíku smíchejte arašídový olej, tamari omáčku a sezamový olej a zahřívejte k varu.
- Filety rozdělte na talíře, zakápněte horkou omáčkou a podávejte s dušenou zeleninou.
PRIMA TIP: Tamari omáčka je tmavá, hustá a chuťově výraznější sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Jedná se o ryze přírodní produkt, který vzniká fermentací sójových bobů. Hodí se do dresinků i omáček.
Ryba se zázvorem, jarními cibulkami a cherry rajčátky Zdroj: kuchařka Pravé a lahodné jídlo