Chrissy Freer

Ryba se zázvorem, jarními cibulkami a cherry rajčátky

Moje hodnocení
2x

Rychlovka plná exotických chutí, kterou si zamilujete pro její snadnou přípravu a variabilitu. Použít můžete filet z jakékoliv ryby, stejně tak volte přílohu ze zeleniny podle sezony. Hodí se k ní i rýže natural nebo quinoa. Až ochutnáte první sousto, zjistíte, že jíst doporučené dvě rybí porce týdne je vlastně hračka. 

4 porce
30 minut

Suroviny

  • filety bělomasé ryby 4 ks po 125 g
  • čerstvý zázvor, nakrájený na kousek 3cm kousek
  • jarní cibulky, tence nakrájené 4 ks
  • cherry rajčata, rozpůlená 100 g
  • arašídový olej 1 lžíce
  • tamari omáčka 1 lžíce
  • sezamový olej 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Pařník vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj vedle sebe filety. Zázvor nakrájejte na tenké plátky, cibulku nadrobno. Posypte rybu a poklaďte ji rozpůlenými cherry rajčaty. Vložte do hrnce nad vroucí vodu, zakryjte pokličkou a vařte v páře doměkka zhruba 6–8 minut. Voda nesmí dosahovat k pečicímu papíru.
  2. V rendlíku smíchejte arašídový olej, tamari omáčku a sezamový olej a zahřívejte k varu.
  3. Filety rozdělte na talíře, zakápněte horkou omáčkou a podávejte s dušenou zeleninou.

PRIMA TIP: Tamari omáčka je tmavá, hustá a chuťově výraznější sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Jedná se o ryze přírodní produkt, který vzniká fermentací sójových bobů. Hodí se do dresinků i omáček.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Chrissy Freer

Knihy Omega Chrissy Freer

Více než 100 receptů z neupravených potravin pro vaše zdraví a pohodu

Žijeme ve světě, který je plný nejrůznějších diet a poruch příjmu potravy. Skutečně si nejsme schopni najít čas, abychom si jídlo opravdu vychutnali? A vychutnali si ho v průmyslově nezpracované zdravé podobě, která nám dodá pořádnou dávku energie a elánu?

Myšlenka, že by nám měly pomoct diety se sníženým obsahem tuku nebo nízkotučné potraviny, už není zcela aktuální. Ve skutečnosti právě tyto potraviny jsou často zpracovávány potravinářským průmyslem. Aby se totiž zachovala chuť a prodloužila jejich expirační doba, jsou plné cukrů, zahušťovadel a stabilizátorů.

V této knize vám výživová poradkyně, autorka receptů a maminka Chrissy Freer ukáže, jak rychle a snadno připravit pokrmy z pravých potravin. Tyto lahodné recepty určitě rádi připravíte pro vaši rodinu i pro přátele. Zamilujte se do pravých potravin!

Vydalo nakladatelství Omega


Přečtěte si také

Recepty