Suroviny
- ryby (filety bělomasé ryby) 4 ks po 125 g
- zázvor (čerstvý, nakrájený na kousek) 3cm kousek
- cherry rajčata (rozpůlená) 100 g
- arašídový olej 1 lžíce
- omáčky (tamari omáčka) 1 lžíce
- sezamový olej 2 lžičky
- jarní cibulka (tence nakrájené) 4 ks
Postup přípravy
- Pařník vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj vedle sebe filety. Zázvor nakrájejte na tenké plátky, cibulku nadrobno. Posypte rybu a poklaďte ji rozpůlenými cherry rajčaty. Vložte do hrnce nad vroucí vodu, zakryjte pokličkou a vařte v páře doměkka zhruba 6–8 minut. Voda nesmí dosahovat k pečicímu papíru.
- V rendlíku smíchejte arašídový olej, tamari omáčku a sezamový olej a zahřívejte k varu.
- Filety rozdělte na talíře, zakápněte horkou omáčkou a podávejte s dušenou zeleninou.
PRIMA TIP: Tamari omáčka je tmavá, hustá a chuťově výraznější sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Jedná se o ryze přírodní produkt, který vzniká fermentací sójových bobů. Hodí se do dresinků i omáček.