Suroviny
- grep 1 ks
- limetková šťáva (z jedné limetky)
- grenadina (sirup z granátového jablka) 1 lžíce
- vodka 2 cl
- led (kostky)
- meduňka (lístky na ozdobu)
Postup přípravy
- Rozřízněte grapefruit napůl, odřízněte z něj jeden měsíček na ozdobu a ze zbytku vymačkejte šťávu. Šťávu z grepu a z limetky dejte s vodkou do šejkru, přilijte grenadinu a dobře protřepejte. Do nachlazené sklenice dejte kostky ledu a přelijte je koktejlem. Dozdobte skrojkem grapefruitu a lístky meduňky.
- Grenadina je tradiční červený sirup používaný jako ingredience do míchaných nápojů. Koktejlům dodává barvu, ale i chuť. Název grenadina pochází z francouzského slova „grenade“, což znamená granátové jablko. Tradiční původní sirup je tedy vyrobený ze šťávy z granátových jablíček nebo z třešní a z cukru. Dnes už se vyrábějí varianty i z dalšího ovoce, jako je malina, červený rybíz nebo ostružina.