Suroviny
- mouka 180 g
- cukr 120 g
- ricotta 100 g
- mletý kokos 20 g
- máslo 60 g
- žloutek 1 ks
- citronová kůra (nastrouhaná ) z 1 citronu
- mléko (a kokos na posypání)
- sůl špetka
Postup přípravy
- Zpracujte ricottu s cukrem.
- Smíchejte mouku se změklým máslem, přidejte ricottu smíchanou s cukrem, žloutek, citronovou kůru, kypřicí prášek, sůl a mletý kokos.
- Vypracujte vláčné těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte do ledničky alespoň na hodinu odpočinout.
- Pomoučenýma rukama pak z těsta vytvářejte kuličky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Kuličky potřete mlékem a posypte mletým kokosem a dejte péct na 175 °C na 16–17 minut.
Ricottové kuličky s kokosem 2 Zdroj: archiv La Formaggeria