reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Přepuštěné máslo z pomalého hrnce
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Přepuštěné máslo z pomalého hrnce

Recept na přepuštěné máslo (ghí) z pomalého hrnce

Hodnoceno: 7x
Přepuštěné máslo je stále oblíbenější a není divu. Přepuštěním se máslo stává vhodné ke smažení, nepřepaluje se, ale přitom si zachovává chuť a vůni másla. Ideální na nedělní řízky nebo vánočního kapra. Pokud máte doma pomalý hrnec, vyzkoušejte ghí připravit v něm, je to jednoduché a ekonomicky výhodné.
nad 2 hodiny
700 ml porcí

reklama

Pokud nemáte doma pomalý hrnec, vyzkoušejte klasickou přípravu v hrnci:

Ghí

Podrobný návod, jak si doma připravit ghí – přepuštěné máslo

reklama

Suroviny (700 ml porcí)

reklama

Postup

  1. Do pomalého hrnce dejte kostky másla, zapněte ho na vysoký stupeň (high) a nastavte 3 hodiny. Přikryjte poklicí a hodinu a půl nechte bez povšimnutí.
  2. Poté lžící z povrchu seberte sraženou syrovátku (schovejte si ji v mističce – je dokonalá třeba do bramborové kaše). Poklici nechte otevřenou na škvírku, aby se mohla odpařovat vlhkost a sběr syrovátky opakujte každou půlhodinu, celkem ji tedy budete sbírat 4x.
  3. Poté hrnec opět zavřete poklicí, nastavte nízký stupeň (low) na 1,5 hodiny. Na konci by máslo mělo mít krásnou žlutozlatou barvu a výpečky usazené na dně tmavě hnědou.
  4. Ghí přelijte přes jemný cedník vyložený gázou do sklenic. Nechte je na lince vychladnout, poté skladujte v chladu nebo ve spíži.
Přepuštěné máslo z pomalého hrnce
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Přepuštěné máslo z pomalého hrnce

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

reklama

reklama