S vášní pro jídlo pro Whirpool

Rajčatový konfit s česnekem

Moje hodnocení
7x

V zimě je to s kvalitou ovoce a zeleniny všelijaké. Nedostatek sluníčka je prostě znát a třeba rajčata ztrácejí chuť snad úplně. Zkuste přírodu přelstít a připravte z nich tento konfit. To se rajčata naloží do oleje a spolu s česnekem a bylinkami pomalu v oleji pečou, takže se jejich chuť zkoncentruje a jsou úplně božská!

4 porce
60 minut
středomořská

Suroviny

  • větší cherry rajčata na větvičce 500 g
  • česnek 1 palice
  • rozmarýn (čerstvý rozmarýn) 1 snítka
  • vejce (sůl)
  • řepkový olej 150 ml

PRIMA TIP: Hotová konfitovaná rjčata s česnekem použijte třeba na topinku, bruschettu, do těstovin, salátů nebo všude, kam byste si dali třeba sušená rajčata. Pokud vám z nich náhodou zbyde olej, určitě se ho nezbavujte, má krásnou rajčatovou chuť i vůni.

Postup přípravy

1. Rajčata omyjte, osušte a rovnoměrně rozložte na dno menší zapékací mísy. 2. Přidejte paličku česneku rozkrojenou napůl. 3. Vše zalijte olejem tak, aby byla rajčata alespoň z části ponořená, přidejte rozmarýn a sůl. 4. Zapékací misku vložte do trouby. 5. Nastavte horní a spodní ohřev na 150 °C a nechte asi 1,5 hodiny pozvolna péct.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo pro Whirpool


Přečtěte si také

Recepty