Suroviny
- cherry rajčata (větší cherry rajčata na větvičce) 500 g
- česnek 1 palice
- rozmarýn (čerstvý ) 1 snítka
- řepkový olej 150 ml
- sůl
PRIMA TIP: Hotová konfitovaná rjčata s česnekem použijte třeba na topinku, bruschettu, do těstovin, salátů nebo všude, kam byste si dali třeba sušená rajčata. Pokud vám z nich náhodou zbyde olej, určitě se ho nezbavujte, má krásnou rajčatovou chuť i vůni.
Postup přípravy
1. Rajčata omyjte, osušte a rovnoměrně rozložte na dno menší zapékací mísy.2. Přidejte paličku česneku rozkrojenou napůl.3. Vše zalijte olejem tak, aby byla rajčata alespoň z části ponořená, přidejte rozmarýn a sůl.4. Zapékací misku vložte do trouby.5. Nastavte horní a spodní ohřev na 150 °C a nechte asi 1,5 hodiny pozvolna péct.