Suroviny
- Listové těsto 375 g
- Olivový olej 3 lžíce
- červená cibule 2 ks
- Česnek 2 stroužky
- čerstvý estragon 6 snítek
- parmazán 30 g
- sýr typu brie 125 g
- Sůl
- černý mletý pepř
- vyzrálá rajčata 8 ks
- Cukr 1 špetka
Postup přípravy
- Na lehce pomoučené ploše vyválejte těsto do čtverce velikého asi 30 cm. Položte ho do masivního pekáče a vytvarujte asi 1 cm vysoké okraje podél stěn. Okraje k pekáči přimáčkněte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice.
- Mezitím rozehřejte na pánvi 2 lžíce oleje na nízkou teplotu. Přidejte cibuli nakrájenou na tenká kolečka, nadrcený česnek a lístky estragonu ze tří snítek. Na jemné teplotě restujte 15 minut, dokud cibule nezměkne. Nechte vychladnout.
- Předehřejte troubu na 220 °C. Posypte těsto parmazánem, rozložte na něj orestovanou cibuli, navrch rozložte plátky sýra, přidejte lístky estragonu ze 2 stonků, dobře ochuťte solí a pepřem a navrch rozložte plátky rajčat tak, aby se trochu překrývaly. Posypte cukrem a pokapejte trochou oleje. Pečte na nižší příčce trouby 35 minut. Vyndejte koláč z trouby, můžete ho ještě pokapat olejem, chcete-li. Koláč, posypaný zbylými estragonovými lístky můžete jíst teplý nebo studený.