Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rajčatový koláč s estragonem

8 porcí
do 1,5 hodiny
Rajčatový koláč s estragonem
Rajčatový koláč s estragonem Autor: profimedia.cz
K přípravě tohoto koláče můžete použít i hotové vyválené listové těsto. Koláč je výtečný také ochucený tymiánem a spoustou bazalky místo estragonem.
Reklama

Suroviny (8 porcí)

Reklama

Postup

  1. Na lehce pomoučené ploše vyválejte těsto do čtverce velikého asi 30 cm. Položte ho do masivního pekáče a vytvarujte asi 1 cm vysoké okraje podél stěn. Okraje k pekáči přimáčkněte vidličkou. Dejte na 30 minut do lednice.
  2. Mezitím rozehřejte na pánvi 2 lžíce oleje na nízkou teplotu. Přidejte cibuli nakrájenou na tenká kolečka, nadrcený česnek a lístky estragonu ze tří snítek. Na jemné teplotě restujte 15 minut, dokud cibule nezměkne. Nechte vychladnout.
  3. Předehřejte troubu na 220 °C. Posypte těsto parmazánem, rozložte na něj orestovanou cibuli, navrch rozložte plátky sýra, přidejte lístky estragonu ze 2 stonků, dobře ochuťte solí a pepřem a navrch rozložte plátky rajčat tak, aby se trochu překrývaly. Posypte cukrem a pokapejte trochou oleje. Pečte na nižší příčce trouby 35 minut. Vyndejte koláč z trouby, můžete ho ještě pokapat olejem, chcete-li. Koláč, posypaný zbylými estragonovými lístky můžete jíst teplý nebo studený.
Reklama

Rajčatový koláč s estragonem Foto:

Rajčatový koláč s estragonem, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama