Suroviny
- maliny 12 ks
- prosecco (na marinování) + 6 lžic
- olej 1/4 hrnku
- cukr 1/2 hrnku
- vejce 1 ks
- jogurt (selský) 1/4 hrnku
- hladká mouka 1 hrnek
- jedlá soda 1/2 lžičky
- vanilkový extrakt 1 lžička
- máslo 125 g
- moučkový cukr 1 hrnek
Postup přípravy
- Nejprve je potřeba namarinovat maliny v proseccu. Na to stačí nasypat maliny do misky a zalít je proseccem, aby byly ponořené. Takto by se měly marinovat alespoň půl hodiny.
- Pak předehřejte troubu na 190 °C.
- V hlubší míse metlou prošlehejte olej s cukrem, vejcem a jogurtem.
- K ostatním ingrediencím vešlehejte mouku, jedlou sodu a vanilkový extrakt.
- Do formy na muffiny rozložte papírové košíčky a těsto do nich rovnoměrně rozlijte.
- Cupcaky potom pečte zhruba 20 minut dozlatova a upečené je nechte úplně vychladnout.
- Na krém v robotu ušlehejte máslo pokojové teploty na jemný krém a postupně k němu přisypávejte moučkový cukr. Nakonec do krému ještě přidejte prosecco.
- Do vychladlých cupcaků malým ostrým nožíkem vyřízněte důlek, do kterého potom vždy vmáčkněte malinu a přidejte ještě lžičku prosecca, ve kterém se maliny marinovaly.
- Krém přendejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a vytvořte ozdobnou vrstvu. Hotové cupcaky nechte v lednici ztuhnout.
Prosecco cupcakes 2 Zdroj: S vášní pro jídlo