Prosecco cupcakes
Zdroj: S vášní pro jídlo
Prosecco cupcakes
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Chcete potěšit milovníka prosecca? Upečte mu tyto cupcaky! Isou sice celkem sladké, ostatně jako všechny, ale sladkost pěkně vyvažuje nakyslá malin uvnitř. Prosecco najdete jak v krému, tak právě v náplni. A pokud chcete, klidně si můžete kapku nalít i do skleničky. ;)
Postup přípravy
-
Nejprve je potřeba namarinovat maliny v proseccu. Na to stačí nasypat maliny do misky a zalít je proseccem, aby byly ponořené. Takto by se měly marinovat alespoň půl hodiny.
-
Pak předehřejte troubu na 190 °C.
-
V hlubší míse metlou prošlehejte olej s cukrem, vejcem a jogurtem.
-
K ostatním ingrediencím vešlehejte mouku, jedlou sodu a vanilkový extrakt.
-
Do formy na muffiny rozložte papírové košíčky a těsto do nich rovnoměrně rozlijte.
-
Cupcaky potom pečte zhruba 20 minut dozlatova a upečené je nechte úplně vychladnout.
-
Na krém v robotu ušlehejte máslo pokojové teploty na jemný krém a postupně k němu přisypávejte moučkový cukr. Nakonec do krému ještě přidejte prosecco.
-
Do vychladlých cupcaků malým ostrým nožíkem vyřízněte důlek, do kterého potom vždy vmáčkněte malinu a přidejte ještě lžičku prosecca, ve kterém se maliny marinovaly.
-
Krém přendejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a vytvořte ozdobnou vrstvu. Hotové cupcaky nechte v lednici ztuhnout.
Prosecco cupcakes 2
Zdroj: S vášní pro jídlo
Prosecco cupcakes 2
Zdroj:
S vášní pro jídlo