návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Poké s lososem a tuňákem

1 porce
Poké s lososem a tuňákem
Poké s lososem a tuňákem Autor: Café Buddha (Štěpán Návrat)
S čerstvým havajským poké se roztrhl pytel, takže ani u nás nemůže chybět recept na tuto skvělou pochoutku! Základem jsou kvalitní čerstvé ryby, rýže a zelenina. Budťe si jisti, že neodoláte!

Postup

  1. Předem si uvařte japonskou rýži, poměr s vodou 1 : 1. Po uvaření ji ochuťte octovým nálevem „sushi su“ – 200 ml rýž. ocet, 80 g cukr, 15 g sůl.
  2. V mezičase namíchejte ponzu dresing a marinujte v něm ryby krájené na kostičky.
  3. Dále si nakrájejte všechny ingredience na požadovanou velikost do poké (kostičky, julienne plátky apod.).
  4. Připravte si větší misku, do které si dáte teplou rýží, na ni položte dokola veškeré ingredience a marinované ryby.
  5. Vše na závěr posypte praženým sezamem, bonitem (katsuobushi) a nastříhanou řasou nori.
Související témata: poke , Hlavní jídla