reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pohanková bábovka
Autor: Kitchenette.cz Pohanková bábovka

Pohanková bábovka

Hodnoceno: 1x
Tato bezlepková bábovka má velmi příjemnou jemnou chuť a hlavně strukturu těsta, za což může pohanka. Je to velmi vítaná změna a ač je tak “zdravá”, je překvapivě dobrá :)
do 1 hodiny
1 bábovka porce

reklama

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Formu vymažte tukem a vysypejte hrubou či polohrubou bezlepkovou či běžnou moukou.

  2. Protože jsem použila kokosový tuk, je lepší nejprve změklý tuk rozmixovat s rýžovým sirupem na hladký krém. Až pak přidejte zbývající ingredience kromě karobu (kakaa). Pokud plánujete použít jiný rostlinný olej, který má tekuté skupenství, smíchejte rovnou všechny ingredience až na zmiňovaný karob (či kakao).
  3. Hladké těsto si rozdělte na menší a větší díl. Menší díl obarvěte karobem a můžete střídavě lít do připravené formy. Každý má jiný styl. Můžete dát nejprve do formy světlou část, pak zbytek těsta obarvit a přidat do formy tedy i druhý tmavý díl naráz.
  4. Pečte 3040 minut. Otestujte špejlí, musí vyjít ven čistá, ale je nejlepší, když tento moment chytíte akorát, aby bábovka nebyla suchá.

Pohanková bábovka Foto: Kitchenette.cz

Pohanková bábovka. Foto: Kitchenette.cz

Objevte nový food blog!

Markéta PavlejeKitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

 

 

 

 

Vyzkoušejte i další skvělé bábovky:

reklama