redakce Prima FRESH

Pikantní kuře ve španělském stylu s chorizem a olivami

Moje hodnocení
15x

Chorizo, olivy, uzená paprika, česnek, bylinky, rajčata… dneska bude vaše kuře i o víkendu na Berounce mluvit španělsky. A naučí se to dost rychle!

4 porce
90 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuře dobře osolte, opepřete a poprašte paprikou. Nechte je přikryté stát asi 30 minut v pokojové teplotě. (Případně ho takto nechte marinovat přes noc v ledničce.)
  2. Rozehřejte silnostěnnou vysokou pánev, která se dá dát do trouby při středním stupni. Pak vlijte olej, a až se také rozehřeje, zprudka opečte kuře ze všech stran asi po 5 minutách. Vyndejte ho a dejte stranou.
  3. Do pánve dejte cibuli, česnek a chorizo a smažte asi 5 minut, až cibule zesklovatí. Přípečky odvařte sherry octem a dobře je odškrabejte ode dna pánve.
  4. Přidejte papriku, rajčata, rozmarýn, olivy a vývar, promíchejte, povařte asi 5 minut, aby směs zhoustla, a pak do ní vložte kuře. V této chvíli můžete přidat i čerstvá rajčata. Teď buď přikryjte pokličkou a duste při střední teplotě asi 30 až 45 minut, nebo bez pokličky vložte do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut. Vpichem do nejsilnější části vyzkoušejte, jestli je maso propečené (nebude vytékat narůžovělá, ale jen čirá šťáva).
  5. Podávejte případně zakapané citronovou šťávou (krásně oživí chuť), s rýží, bramborami, polentou či těstovinami. Chcete-li, ozdobte ještě snítkou rozmarýnu dokřupava osmaženou na troše olivového oleje (ten využijte k dalšímu vaření nebo si do něj namáčejte čerstvý chléb).

PRIMA TIP: Pokud zvolíte metodu dušení pod pokličkou, nebude mít kuře tak křupavou kůrčičku. Můžete je ale vyndat a na plechu dát na pár minut pod rozehřátý gril v troubě, abyste dosáhli příslušného efektu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty