Suroviny
- kuřecí křídla 1 kg
- čerstvě namletý pepř (černý ) 1/2 lžíce
- sůl
- vejce 2 ks
- podmáslí (kysané ) 250 ml
- tabasco 1 lžíce
- hladká mouka 250 g
- kajenský pepř 3 lžíce nebo podle chuti
- hnědý cukr 1 lžíce
- chilli (mleté ) 1/2 lžičky
- česnek (granulovaný ) 1/2 lžičky
- sladká paprika 1/2 lžičky
- slunečnicový olej (na smažení)
Článek
6 báječných receptů na kuřecí křidýlka
Není nad pořádnou obíračku. Umaštěná pusa i ruce a ta skvělá chuť masa, které jste právě odkousli od kosti... :)
Postup přípravy
- Kuřecí křidélka dejte do uzavíratelné nádoby, dobře je osolte, opepřete čerstvě mletým černým pepřem a důkladně promíchejte.
- Nádobu uzavřete a křidélka nechte minimálně 3 hodiny odpočinout v chladničce (ideálně přes noc).
- V míse prošlehejte podmáslí s Tabascem a vejci. V jiné míse promíchejte hladkou mouku s ½ lžičky soli. Fritovací hrnec nebo hlubokou pánev naplňte vysokou vrstvou slunečnicového oleje, který rozehřejte na 160 °C.
- Namarinovaná křidélka osušte papírovými utěrkami a po jednom je postupně obalte v mouce (přebytek oklepejte), podmáslí a opět v mouce. Obalená křidélka pokládejte na pečicí mřížku nebo na plech vyložený pečicím papírem.
- Obalená křídla smažte po částech v rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova. Usmažená zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce.
- Jakmile máte všechna kuřecí křídla usmažená, nechte olej mírně vychladnout a v tepelně odolné misce si mezitím promíchejte kajenský pepř, hnědý cukr, mleté chilli, granulovaný česnek a papriku.
- Jakmile není olej příliš horký, odlijte 125 ml a přidejte ke koření. Promíchejte a kořeněným olejem potřete usmažená křídla. Ihned podávejte s kyselými okurkami a plátky toustového chleba.