Pečené zelné klínky
Zdroj: isifa.com
Pečené zelné klínky
Zdroj:
isifa.com
V jednoduchosti je síla, u tohoto jídla se chce říct – v jednoduchosti se skrývá nejlepší chuť. Upečené zelí vás překvapí křehkostí a především právě výbornou chutí. Recept skvěle funguje i se savojským zelím nebo růžičkovou kapustou.
Suroviny
-
bílé zelí
(menší hlávka zimního zelí, rozkrájená na 8 dílů s vyříznutým košťálem)
1 ks
-
olivový olej
4–5 lžic
-
kmín
(nebo římský kmín)
1 lžíce
-
sůl
-
pepř
(čerstvě namletý)
-
citron
(rozříznutý na čtvrtky)
1 ks
Postup přípravy
-
Rozehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7. Mašlovačkou potřete zelné osminky ze všech stran olejem a dejte na pekáč. Důkladně okořeňte a posypte kmínem, přidejte čtvrtky citronu.
-
Pečte 25–30 minut, otočte je tak v polovině pečení. Před podáváním pokapejte citronovou šťávou.
Pečené zelné klínky 2
Zdroj: isifa.com
Pečené zelné klínky 2
Zdroj:
isifa.com