V jednoduchosti je síla, u tohoto jídla se chce říct – v jednoduchosti se skrývá nejlepší chuť. Upečené zelí vás překvapí křehkostí a především právě výbornou chutí. Recept skvěle funguje i se savojským zelím nebo růžičkovou kapustou.
8 porcí
30 minut
Suroviny
bílé zelí
(menší hlávka zimního zelí, rozkrájená na 8 dílů s vyříznutým košťálem)
1 ks
Rozehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7. Mašlovačkou potřete zelné osminky ze všech stran olejem a dejte na pekáč. Důkladně okořeňte a posypte kmínem, přidejte čtvrtky citronu.
Pečte 25–30 minut, otočte je tak v polovině pečení. Před podáváním pokapejte citronovou šťávou.
Pečené zelné klínky 2
Zdroj: isifa.com
Pečené zelné klínky 2
Zdroj:
isifa.com
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.