Martina Čerňanská

Pečené zelné klínky

Moje hodnocení
4x

V jednoduchosti je síla, u tohoto jídla se chce říct – v jednoduchosti se skrývá nejlepší chuť. Upečené zelí vás překvapí křehkostí a především právě výbornou chutí. Recept skvěle funguje i se savojským zelím nebo růžičkovou kapustou.

8 porcí
30 minut

Suroviny

  • bílé zelí (menší hlávka zimního zelí, rozkrájená na 8 dílů s vyříznutým košťálem) 1 ks
  • olivový olej 4–5 lžic
  • kmín (nebo římský kmín) 1 lžíce
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)
  • citron (rozříznutý na čtvrtky) 1 ks

Postup přípravy

  1. Rozehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7. Mašlovačkou potřete zelné osminky ze všech stran olejem a dejte na pekáč. Důkladně okořeňte a posypte kmínem, přidejte čtvrtky citronu.
  2. Pečte 25–30 minut, otočte je tak v polovině pečení. Před podáváním pokapejte citronovou šťávou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty