návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečené vepřové ramínko

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Pečené vepřové ramínko
Spouštím video za 5s.
Odjakživa se traduje, že grilování je především mužská dovednost... A co chlapi grilují nejradši? Pořádný kus masa! Zkuste recept na vepřové ramínko s fantastickou šťávou, přesně podle Šéfa.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Postup

  1. Nejdříve si v hmoždíři připravte směs koření: čerstvý pepř, sůl a nasekaný česnek rozmělněte. Ramínko potřete nejdřív solí, potom směsí koření. Pak maso posypejte tymiánem a oreganem a pokapejte olivovým olejem. Na závěr na něj pokrájejte ještě čerstvý rozmarýn a šalvěj.
  2. Rozpalte gril a maso nechte zprudka opéct – nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočte a opečte i z ostatních stran. Průběžně potírejte zbytkem marinády.
  3. Po chvíli maso vyndejte a na gril vložte hrnec, ve kterém nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Hrnec sundejte z grilu a pak k základu přidejte maso, posypejte ho nakrájenou chilli papričkou, podlijte ho octem z červeného vína, balzamikem a drůbežím vývarem.
  4. Hrnec vraťte zpátky na gril, přikryjte ho pokličkou a nechte pomalu péct.
  5. Upečené maso vyndejte, nakrájejte ho do mísy a pak zalijte vypečenou šťávou, kterou jste nechali na grilu ještě chvíli povařit. Můžete podávat.

Pečené vepřové ramínko Foto:

Pečené vepřové ramínko Foto:

Pečené vepřové ramínko, foto: archiv Prima