zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Pečené vepřové ramínko
Spouštím video za 5s.

Pečené vepřové ramínko

Hodnoceno: 1x
Odjakživa se traduje, že grilování je především mužská dovednost... A co chlapi grilují nejradši? Pořádný kus masa! Zkuste recept na vepřové ramínko s fantastickou šťávou, přesně podle Šéfa.
do 1 hodiny

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Nejdříve si v hmoždíři připravte směs koření: čerstvý pepř, sůl a nasekaný česnek rozmělněte. Ramínko potřete nejdřív solí, potom směsí koření. Pak maso posypejte tymiánem a oreganem a pokapejte olivovým olejem. Na závěr na něj pokrájejte ještě čerstvý rozmarýn a šalvěj.
  2. Rozpalte gril a maso nechte zprudka opéct – nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočte a opečte i z ostatních stran. Průběžně potírejte zbytkem marinády.
  3. Po chvíli maso vyndejte a na gril vložte hrnec, ve kterém nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Hrnec sundejte z grilu a pak k základu přidejte maso, posypejte ho nakrájenou chilli papričkou, podlijte ho octem z červeného vína, balzamikem a drůbežím vývarem.
  4. Hrnec vraťte zpátky na gril, přikryjte ho pokličkou a nechte pomalu péct.
  5. Upečené maso vyndejte, nakrájejte ho do mísy a pak zalijte vypečenou šťávou, kterou jste nechali na grilu ještě chvíli povařit. Můžete podávat.

Pečené vepřové ramínko Foto:

Pečené vepřové ramínko Foto:

Pečené vepřové ramínko, foto: archiv Prima

reklama