Suroviny
- kuřecí prsa nebo stehenní řízky 2 ks
- mozzarella nakrájená na kostičky 60 g
- čerstvá bazalka, najemno nakrájená 1 hrst
- cherry rajčata, rozpůlená 10 ks
- balzamikový ocet 2 lžičky + k podávání
- středně velká zelená cuketa 1 ks
- středně velká žlutá cuketa 1 ks
- Olivový olej 1 lžička
- italská kořenící směs 1 lžička
- sůl a čerstvě namletý pepř
Další originální recepty na grilování, které rozšíří váš repertoár najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...
Postup přípravy
- Předehřejte gril s poklopem. V misce promíchejte mozzarellu, bazalku, rajčata, ocet a špetku soli a pepře.
- Z cuket odkrojte konce a podélně je rozkrojte. Pak je nakrájejte na asi centimetrové půlměsíčky. Připravte si dva dostatečně velké kusy alobalu a rozdělte na ně cukety, žlutou shrňte ke středu. Zakapejte olejem, posypte kořením, osolte a opepřete. Dejte stranou.
- Maso naklepejte mezi dvěma fóliemi a rozdělte na něj směs se sýrem a rajčaty. Okolo této náplně maso pevně stočte a závitky zajistěte párátky. Zapíchněte je hluboko, aby neprotrhla alobal.
- Závitky položte na alobal a zabalte je do něj. Konce alobalu dobře stočte, aby nevytékala šťáva. Položte na gril, přikryjte a pečte asi 30 minut. Nechte závitky asi 10 minut zabalené odpočívat, pak rozbalte a podávejte, s trochou balzamikového octa k zakapání.