zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečené kuře v balíčku
Autor: Marek Kučera Pečené kuře v balíčku

Pečené kuře v balíčku

Hodnoceno: 2x
Lehkého kuřecího masa není v létě nikdy dost a na gril se hodí ideálně – zvlášť v této nevšední verzi ve stylu italského salátu caprese.
do 1 hodiny
2 porce

Další originální recepty na grilování, které rozšíří váš repertoár najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...

reklama

Postup

  1. Předehřejte gril s poklopem. V misce promíchejte mozzarellu, bazalku, rajčata, ocet a špetku soli a pepře.
  2. Z cuket odkrojte konce a podélně je rozkrojte. Pak je nakrájejte na asi centimetrové půlměsíčky. Připravte si dva dostatečně velké kusy alobalu a rozdělte na ně cukety, žlutou shrňte ke středu. Zakapejte olejem, posypte kořením, osolte a opepřete. Dejte stranou.
  3. Maso naklepejte mezi dvěma fóliemi a rozdělte na něj směs se sýrem a rajčaty. Okolo této náplně maso pevně stočte a závitky zajistěte párátky. Zapíchněte je hluboko, aby neprotrhla alobal.
  4. Závitky položte na alobal a zabalte je do něj. Konce alobalu dobře stočte, aby nevytékala šťáva. Položte na gril, přikryjte a pečte asi 30 minut. Nechte závitky asi 10 minut zabalené odpočívat, pak rozbalte a podávejte, s trochou balzamikového octa k zakapání.

Pečené kuře v balíčku  Foto: Pečené kuře v balíčku , Foto: Marek Kučera

reklama