redakce Prima FRESH

Pečené kuře na ředkvičkách podle Iny Garten

Moje hodnocení
15x

Dokonale upečené kuře je ideálem, k němuž se neustále vracíme a je i věčným tématem kuchařek a kulinárních médií. Slavná italsko-americká autorka Ina Garten tentokrát překvapila, když buclaté kuřátko posadila do postýlky z ředkviček – nádherně jarní, a hlavně trochu jiné!

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře položte prsy nahoru do pekáče a důkladně ho uvnitř osolte a opepřete. Do dutiny vložte rozpůlený citron a snítky tymiánu a nožky svažte kuchyňským provázkem, křidýlka zastrčte dospod.
  2. Ředkvičky rozložte kolem kuřete, případné větší rozkrájejte. Kuře osušte kuchyňským papírem a potřete ho rozpuštěným máslem, ředkvičky také. Pak ještě důkladně osolte a opepřete.
  3. Pečte 1 hodinu 15 minut. Vpichem špičkou nože v místě, kde stehno přiléhá k trupu, se přesvědčte, že z masa vytéká jen čirá, nikoliv narůžovělá šťáva. Pekáč volně přikryjte alobalem a nechte v pokojové teplotě stát 15 minut, pak teprve kuře naporcujte a podávejte s pečenými ředkvičkami.

PRIMA TIP: Ina Gartenová je příznivkyně jednoduchosti, ovšem její recepty jsou velmi pečlivě promyšlené – tohle kuře je jednoduchost, ale také dokonalost, sama. Ředkvičky jsou báječně svěžím a jemným doplňkem, ale kuře můžete samozřejmě péct i na jiné zelenině a/nebo bramborách.

Výborné recepty na jarní kuře najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty