Suroviny
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře položte prsy nahoru do pekáče a důkladně ho uvnitř osolte a opepřete. Do dutiny vložte rozpůlený citron a snítky tymiánu a nožky svažte kuchyňským provázkem, křidýlka zastrčte dospod.
- Ředkvičky rozložte kolem kuřete, případné větší rozkrájejte. Kuře osušte kuchyňským papírem a potřete ho rozpuštěným máslem, ředkvičky také. Pak ještě důkladně osolte a opepřete.
- Pečte 1 hodinu 15 minut. Vpichem špičkou nože v místě, kde stehno přiléhá k trupu, se přesvědčte, že z masa vytéká jen čirá, nikoliv narůžovělá šťáva. Pekáč volně přikryjte alobalem a nechte v pokojové teplotě stát 15 minut, pak teprve kuře naporcujte a podávejte s pečenými ředkvičkami.
PRIMA TIP: Ina Gartenová je příznivkyně jednoduchosti, ovšem její recepty jsou velmi pečlivě promyšlené – tohle kuře je jednoduchost, ale také dokonalost, sama. Ředkvičky jsou báječně svěžím a jemným doplňkem, ale kuře můžete samozřejmě péct i na jiné zelenině a/nebo bramborách.