Pečené kuře na ředkvičkách podle Iny Garten

Moje hodnocení
6x

Dokonale upečené kuře je ideálem, k němuž se neustále vracíme a je i věčným tématem kuchařek a kulinárních médií. Slavná italsko-americká autorka Ina Garten tentokrát překvapila, když buclaté kuřátko posadila do postýlky z ředkviček – nádherně jarní, a hlavně trochu jiné!

4 porce
90 minut

Suroviny

  • větší kuře 1 ks (1,5–2 kg)
  • chemicky neošetřený citron, rozkrojený na čtvrtky 1 ks
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • ředkvičky (lze použít i bílou ředkev nakrájenou na kousky) 750 g
  • máslo, rozpuštěné 3 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře položte prsy nahoru do pekáče a důkladně ho uvnitř osolte a opepřete. Do dutiny vložte rozpůlený citron a snítky tymiánu a nožky svažte kuchyňským provázkem, křidýlka zastrčte dospod.
  2. Ředkvičky rozložte kolem kuřete, případné větší rozkrájejte. Kuře osušte kuchyňským papírem a potřete ho rozpuštěným máslem, ředkvičky také. Pak ještě důkladně osolte a opepřete.
  3. Pečte 1 hodinu 15 minut. Vpichem špičkou nože v místě, kde stehno přiléhá k trupu, se přesvědčte, že z masa vytéká jen čirá, nikoliv narůžovělá šťáva. Pekáč volně přikryjte alobalem a nechte v pokojové teplotě stát 15 minut, pak teprve kuře naporcujte a podávejte s pečenými ředkvičkami.

PRIMA TIP: Ina Gartenová je příznivkyně jednoduchosti, ovšem její recepty jsou velmi pečlivě promyšlené – tohle kuře je jednoduchost, ale také dokonalost, sama. Ředkvičky jsou báječně svěžím a jemným doplňkem, ale kuře můžete samozřejmě péct i na jiné zelenině a/nebo bramborách.

Výborné recepty na jarní kuře najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty