zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečená mrkev se slaným tvarohem a ořechy
Autor: archiv Akademie kvality Pečená mrkev se slaným tvarohem a ořechy

Pečená mrkev se slaným tvarohem a ořechy

Hodnoceno: 4x
Co dělat, když se vám doma nahromadí třeba kilo mrkve? Zkuste ji připravit třeba na slaný způsob. Nabízíme vám netradiční recept plný nejen této oranžové kořenové zeleniny, ale i poctivého tvarohu, ořechů, semínek a bylinek. Dokonce do něj můžete zapracovat také samotnou nať. To je výzva! Ale nemějte strach, pokrm chutná naprosto dokonale a navíc ho zvládne připravit naprostý začátečník. Lehký oběd nebo večeře vašemu organismu doplní bílkoviny, podpoří jeho trávení a imunitu.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Mrkev očistěte a zbavte natě. Nejpěknější nať dejte stranou, dobře očistěte a asi jednu hrst nahrubo nasekejte. Vlašské ořechy a slunečnicová semínka nasucho opražte na pánvi a nasekejte.
  2. Mrkev spolu s tymiánem a rozmačkaným česnekem dejte na plech a potřete trochou oleje, osolte a zlehka pocukrujte. Dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 40 minut.
  3. Tvaroh v misce výrazně osolte a promíchejte. Pečenou mrkev dejte do mísy. Zakápněte zbylým olejem. Přidejte med, ocet, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Nakonec přidejte nasekanou mrkvovou nať. Promíchejte a servírujte spolu se soleným tvarohem.

PRIMA TIP: Naprosto dokonalý tvaroh jemné chuti a našlehané konzistence nabízí Tvaroh tučný od Václava Duba – Mlékárny Boubín se značkou kvality Regionální potravina v Plzeňském kraji. Zkuste také Tvaroh z Poděbrad tučný od Milko s oceněním Klasa anebo BIO tvaroh tučný farmářský z Biofarmy Hampl.

Pečená mrkev se slaným tvarohem a ořechy
Autor: archiv Akademie kvality Pečená mrkev se slaným tvarohem a ořechy
Pečená mrkev se slaným tvarohem a ořechy
Autor: archiv Akademie kvality Pečená mrkev se slaným tvarohem a ořechy

reklama

Související témata: mrkev , karotka , tvaroh , vlašské ořechy , bez masa , Hlavní jídla