zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Pečená jehněčí kýta s česnekem, rozmarýnem a opečenými bramborami
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Jehněčí kýta s česnekem a rozmarýnem

Pečená jehněčí kýta s česnekem, rozmarýnem a opečenými bramborami

Hodnoceno: 2x
Až budete příště připravovat slavnostní oběd, zkuste sáhnout po trochu netradiční jehněčí pečínce. Mladé maso je velmi šťavnaté a křehké, kombinace s česnekem a rozmarýnem prověřená… Určitě si pochutnáte!
nad 2 hodiny
6–8 porcí

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

reklama

Suroviny (6–8 porcí)

Maso:

Postup

  1. V hmoždíři rozdrťte pepř, poté přidejte polovinu česneku, sůl a vše utřete dohromady, přidejte nasekaný rozmarýn, 2 lžíce sádla a lžíci oleje, promíchejte. Pokud je na kýtě příliš blan, odstraňte je. Do masa udělejte několik mělkých řezů. Maso ze všech stran potřete připravenou marinádou, vetřete ji i do zářezů. Pokud máte čas, marinujte do druhého dne.
  2. V pánvi rozhřejte zbylé sádlo a olej a maso ze všech stran zatáhněte. Dejte stranou a v pánvi krátce orestujte také na kousky nakrájenou mrkev, petržel, později přidejte také cibuli a zbytek česneku. Orestovanou zeleninu zalijte vodou či vývarem, ať se odpaří přípečky, a dejte do pekáče, na vrch položte jehněčí kýtu. Vše zakryjte alobalem.
  3. Troubu vyhřejte asi na 170 °C a kýtu pečte, dokud nebude měkká, ale zůstane stále šťavnatá, potrvá to asi 90 minut až 2 hodiny podle velikosti. V průběhu pečení kýtu alespoň jednou obraťte a občas polijte šťávou. Po upečení dejte kýtu alespoň na 30 minut stranou, ať si odpočine. Mezitím do pekáče přilijte trochu vývaru, zeleninu rozmačkejte, povařte a propasírujte přes síto. Hotovou omáčku zjemněte máslem.
  4. Brambory překrájejte na čtvrtiny. V pánvi rozhřejte sádlo a brambory smažte ze všech stran, vždycky počkejte, dokud se samy neodlepí, měly by být opečené dokřuprava. Nakonec osolte, opepřete a podávejte s kýtou.

reklama

Sledujte celou epizodu