Suroviny
- vejce 4 ks
- mletý mák 200 g
- polotučný tvaroh 200 g
- jablka (nastrouhaná ) 300 g
- med 2 lžíce
- vanilkový extrakt 1 lžička
- sůl špetka
Článek
18x báječné sladké recepty bez lepku
Pokud se vyhýbáte lepku, máme pro vás výběr výborných receptů na sladké moučníky a dezerty, které se buď obejdou zcela bez mouky, nebo je v nich použitá bezlepková mouka.
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 170 °C. U všech čtyř vajec oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte stranou do misky a přimíchejte k nim mák, tvaroh, jablka, med, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a špetku soli.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně zamíchejte do těsta. Těsto vlijte do formy (Ø 20 cm) vyložené pečicím papírem. Formu dejte do trouby a pečte při 160–170 °C asi 60 minut. Nakrájejte na 16 stejných dílů a podávejte.
- PRIMA TIP: Koláč servírujte s tvarohem, který oslaďte medem.