Akademiekvality.cz

Palačinky s jablky, tvarohem a pečenými semínky

Moje hodnocení
3x

Kdo v životě aspoň jednou neochutnal palačinky, jako by nežil. Toto jednoduché jídlo vás uspokojí v kteroukoliv denní dobu. Můžete je snídat, obědvat, ale klidně i večeřet. Abychom dodali palačinkám vyšší výživovou hodnotu, obohatili jsme je o semínka plná vitaminů, minerálů a vlákniny. Více bílkovin kromě semínek zajistí také tvaroh. Nezbytnou součástí jsou jablka a mošt, tedy další várka vitaminů a příjemně svěží chuti. Celý pokrm nádherně provoní skořice.

4 porce
60 minut

Palačinky

Náplň

Postup přípravy

  1. Jablka rozčtvrťte, vyřízněte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
  2. V rendlíku rozpusťte 1 lžíci másla a přidejte nakrájená jablka, hřebíček, nové koření a skořici.
  3. Vše společně promíchejte, zalijte jablečným moštem a nechte 4 minuty provařit.
  4. Slunečnicová a dýňová semínka opražte na suché pánvi.
  5. Tvaroh smíchejte s 50 ml jablečného moštu.
  6. Veškeré suroviny na palačinky smíchejte do hladkého těsta a nechte 10 minut odstát.
  7. Pánev potřete troškou másla a na nízkou teplotu opékejte palačinky.
  8. Hotové palačinky potřete připraveným tvarohem, přidejte pečená jablka, překlopte a posypte opraženými semínky.

PRIMA TIP: Co vůbec nazýváme moštem? Ovocnou šťávu, která je vyrobena přímým lisováním z ovoce, u nás nejčastěji z jablek. K jeho výrobě se většinou využívají směsi odrůd, často padavčat. Ovoce musí být kvalitní a samozřejmě bez známek hniloby nebo plísně.

Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty