Palačinky
- hladká mouka 200 g
- mléko 500 ml
- vejce 4 ks
- sůl 1 špetka
Náplň
- jablka 3 ks
- tvaroh 250 g
- jablečný mošt 200 ml
- slunečnicová semínka 1 hrst
- dýňová semínka 1 hrst
- nové koření 5 kuliček
- hřebíček 4 ks
- mletá skořice 1 lžička
- máslo 2 lžíce
Postup přípravy
- Jablka rozčtvrťte, vyřízněte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
- V rendlíku rozpusťte 1 lžíci másla a přidejte nakrájená jablka, hřebíček, nové koření a skořici.
- Vše společně promíchejte, zalijte jablečným moštem a nechte 4 minuty provařit.
- Slunečnicová a dýňová semínka opražte na suché pánvi.
- Tvaroh smíchejte s 50 ml jablečného moštu.
- Veškeré suroviny na palačinky smíchejte do hladkého těsta a nechte 10 minut odstát.
- Pánev potřete troškou másla a na nízkou teplotu opékejte palačinky.
- Hotové palačinky potřete připraveným tvarohem, přidejte pečená jablka, překlopte a posypte opraženými semínky.
PRIMA TIP: Co vůbec nazýváme moštem? Ovocnou šťávu, která je vyrobena přímým lisováním z ovoce, u nás nejčastěji z jablek. K jeho výrobě se většinou využívají směsi odrůd, často padavčat. Ovoce musí být kvalitní a samozřejmě bez známek hniloby nebo plísně.
Další informace o kvalitě potravin najdete na webu www.akademiekvality.cz.