Marek Šáda

Padron papričky s chorizem a čedarovým dipem podle Marka Šády

Moje hodnocení
15x

V novém Yalta Craft Bistru na Václaváku můžete ochutnat opravdové pecky. Kreativní šéfkuchař Marek Šáda vytvořil zábavné menu, které budete chtít ochutnat odshora dolů :) Třeba pikantní papričky s chorizem a sýrovou omáčkou pasují skvěle k orosenému pivu i ke sklence dobrého vína.

1 porce
30 minut
španělská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Papričky orestujte na olivovém oleji, přidejte trošku soli a pepře, zmírněte oheň, přidejte na proužky nakrájené chorizo a nechte ho zpěnit.
  2. Poté přidejte i plátky česneku a restujte, až zezlátnou.
  3. Nakonec přidejte lžíci nasekaného koriandru (i se stonky).
  4. Na dochucení smíchejte 2 díly olivového oleje a 1 díl bílého vinného octa s troškou cukru, soli a pepře a papričky tím zacákněte.
  5. Omáčka: Zahřejte mléko s troškou zeleninového vývaru a pomalu metličkou vmíchejte strouhaný čedar. Dochuťte solí či pepřem.

Yalta Craft Bistro

Nové místo v samém srdci Prahy nabízí skvělou kuchyni za rozumné ceny. Byť je to na Václaváku a v hotelu Jalta, tohle bistro vůbec nepůsobí nafoukaně. Příjemný interiér, malé stolky i celoroční terasa lákají k posezení. Pod vedením kreativního šéfkuchaře Marka Šády vzniká fine diningové jídlo z prvotřídních surovin za cenu craft bistra. Ochutnejte třeba neodolatelné domácí ravioly plněné hovězími líčky s koprovou omáčkou nebo hříšně dobrý karamelový větrník.

Více o menu a polední nabídce či nápojích www.yalta.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marek Šáda


Přečtěte si také

Recepty