Suroviny
- pálivá paprička (papričky padrón) 10–12 ks
- česnek (na plátky) 2 stroužky
- salám chorizo (nakrájené na nudličky) 1 lžíce
- mléko (polotučné ) 50 ml
- čedar (nastrouhaný) 50 g
- extra virgin olivový olej
- bílý vinný ocet
- koriandr (čerstvý)
- zeleninový vývar
- cukr
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Papričky orestujte na olivovém oleji, přidejte trošku soli a pepře, zmírněte oheň, přidejte na proužky nakrájené chorizo a nechte ho zpěnit.
- Poté přidejte i plátky česneku a restujte, až zezlátnou.
- Nakonec přidejte lžíci nasekaného koriandru (i se stonky).
- Na dochucení smíchejte 2 díly olivového oleje a 1 díl bílého vinného octa s troškou cukru, soli a pepře a papričky tím zacákněte.
- Omáčka: Zahřejte mléko s troškou zeleninového vývaru a pomalu metličkou vmíchejte strouhaný čedar. Dochuťte solí či pepřem.
Yalta Craft Bistro
Nové místo v samém srdci Prahy nabízí skvělou kuchyni za rozumné ceny. Byť je to na Václaváku a v hotelu Jalta, tohle bistro vůbec nepůsobí nafoukaně. Příjemný interiér, malé stolky i celoroční terasa lákají k posezení. Pod vedením kreativního šéfkuchaře Marka Šády vzniká fine diningové jídlo z prvotřídních surovin za cenu craft bistra. Ochutnejte třeba neodolatelné domácí ravioly plněné hovězími líčky s koprovou omáčkou nebo hříšně dobrý karamelový větrník.
Více o menu a polední nabídce či nápojích www.yalta.cz.