Orientální panna cotta s čajem darjeeling
Zdroj: Moderní indická kuchařka
Orientální panna cotta s čajem darjeeling
Zdroj:
Moderní indická kuchařka
Chcete-li na hosty udělat dojem, servírujte na závěr oběda či večeře panna cottu. Tento elegantní italský dezert je velmi lahodný a zároveň velice snadný na přípravu. Vyžaduje jen dobře rozmíchat a delší pobyt v lednici. Dochutit ho můžete téměř čímkoliv, třeba čajem darjeeling, kterému se pro jeho delikátní chuť a původ přezdívá šampaňské mezi čaji. Darjeeling není jen čaj, ale i město na západě Bengálska proslulé čajovým průmyslem.
Postup přípravy
-
Do kastrolu nalijte mléko a smetanu, přidejte cukr, sáčky čaje a celé koření a zvolna zahřívejte k varu. Ztlumte teplotu a vařte 10 minut. Sceďte do jiného rendlíku a čaj a koření vyhoďte.
-
Mezitím namočte plátky želatiny do studené vody, aby změkly.
-
Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a přidejte ji do scezené smetanové směsi. Vyšlehejte metličkou dohladka. Rozlijte ji do servírovacích skleniček, mističek či kokotek.
-
Formičky uložte do lednice a nechte směs ztuhnout, v závislosti na velikosti to trvá 3–5 hodin. Můžete ji do lednice uložit i přes noc.
-
Vychlazenou panna cottu podávejte ve formičkách, ve kterých jste ji chladili, nebo ji vyklopte na talířek – panna cottu obkružte po straně formičky příborovým nožem, abyste ji uvolnili od okraje, a ponořte nádobku po okraj na 30 vteřin do horké vody. Přiklopte talířkem, otočte a panna cottu na něj vyklopte.
Orientální panna cotta s čajem darjeeling
Zdroj: Moderní indická kuchařka
Orientální panna cotta s čajem darjeeling
Zdroj:
Moderní indická kuchařka