zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Orientální panna cotta s čajem darjeeling
Autor: Moderní indická kuchařka Orientální panna cotta s čajem darjeeling

Orientální panna cotta s čajem darjeeling

Hodnoceno: 3x
Chcete-li na hosty udělat dojem, servírujte na závěr oběda či večeře panna cottu. Tento elegantní italský dezert je velmi lahodný a zároveň velice snadný na přípravu. Vyžaduje jen dobře rozmíchat a delší pobyt v lednici. Dochutit ho můžete téměř čímkoliv, třeba čajem darjeeling, kterému se pro jeho delikátní chuť a původ přezdívá šampaňské mezi čaji. Darjeeling není jen čaj, ale i město na západě Bengálska proslulé čajovým průmyslem.
do 30 minut
6 porcí

reklama

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Do kastrolu nalijte mléko a smetanu, přidejte cukr, sáčky čaje a celé koření a zvolna zahřívejte k varu. Ztlumte teplotu a vařte 10 minut. Sceďte do jiného rendlíku a čaj a koření vyhoďte. 
  2. Mezitím namočte plátky želatiny do studené vody, aby změkly. 
  3. Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a přidejte ji do scezené smetanové směsi. Vyšlehejte metličkou dohladka. Rozlijte ji do servírovacích skleniček, mističek či kokotek. 
  4. Formičky uložte do lednice a nechte směs ztuhnout, v závislosti na velikosti to trvá 3–5 hodin. Můžete ji do lednice uložit i přes noc. 
  5. Vychlazenou panna cottu podávejte ve formičkách, ve kterých jste ji chladili, nebo ji vyklopte na talířek – panna cottu obkružte po straně formičky příborovým nožem, abyste ji uvolnili od okraje, a ponořte nádobku po okraj na 30 vteřin do horké vody. Přiklopte talířkem, otočte a panna cottu na něj vyklopte. 
Orientální panna cotta s čajem darjeeling
Autor: Moderní indická kuchařka Orientální panna cotta s čajem darjeeling

reklama

Moderní indická kuchařka
Nitisha Patelová

S pomocí Nitishi Patelové, uznávané šéfkuchařky indického původu, můžete orientální kuchyňská kouzla zvládnout i vy. Nitishiny recepty vycházejí z tradičních indických receptur, ale jsou uzpůsobeny moderním způsobům přípravy, takže i bez speciálních postupů dosáhnete lahodných výsledků.
Nechte se zlákat grilovanými různorodými kari, grilovanými jehněčími kotletami, pálivým vindaloo, mughalským kuřetem na šafránu, pečenými masala bramborami nebo slaďoučkou panna cottou s čajem Darjeeling.
Vydalo nakladatelství CZ Press.
Související témata: panna cotta , čaj Darjeeling , Sladké , Indická kuchyně