Neobyčejná mátová zmrzlina pro každou příležitost

Moje hodnocení
4x

Kopeček skvělé zmrzliny si člověk vychutná v horkých dnech, ale stejně tak i v posteli třeba ve chvíli, kdy je začtený do dobré knihy. Pro takové momenty se hodí mít v záloze pár receptů, u kterých nepotřebujete sezonní ovoce, ale jenom bylinky. Jako třeba dnes!

1 porce
60 minut

Suroviny

  • bio cukr 80 g
  • mléko (bio mléko) 300 ml
  • bio smetana 300 ml
  • máta v bio kvalitě 1 hrst

Postup přípravy

  1. Smíchejte cukr s mlékem i mátou a zahřejte tak, aby se cukr rozpustil, ale směs neprošla varem.
  2. Podle chuti případně přidejte cukr. Následně nechte vychladnout v lednici a hotovou směs posléze sceďte.
  3. Přidejte smetanu a vše rozmixujte. Takto připravenou zmrzlinu vložte do uzavíratelné nádoby určené do mrazáku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty