Suroviny
- vepřová játra 150 g
- kuřecí játra 150 g
- červená cibule (menší ) 1 ks
- sádlo (domácí ) 2 lžíce
- portské víno 2 lžíce
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 100 ml
- slanina (prorostlá ) 100 g
- rybízový džem 2 lžíce
- sekané mandle 50 g
- majoránka (čerstvá )
- pepř (čerstvý pepř čtyř barev)
- sůl (zauzená chilli sůl)
Článek
Ty nejlepší recepty na tradiční paštiky a masové pomazánky rillettes
Pokud si doma připravíte do zásoby několik sklenic paštik nebo pomazánek, určitě si je vychutnáte nejenom vy – jsou totiž skvělým tipem na jedlý dárek! :)
Postup přípravy
- Játra očistěte, cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte sádlo, vsypte cibulku, orestujte ji lehounce dozlatova a přidejte játra. Opečte je ze všech stran, aby se zatáhla a přilijte víno. Krátce poduste, až se omáčka vyvaří.
- Přesuňte do větší nádoby nebo mixéru, přilijte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem nebo v blenderu dohladka. Osolte, opepřete, přidejte majoránku dle chuti a promíchejte.
- Slaninu nakrájejte na plátky a vyskládejte je do sklenice s těsnicím klipsem a upínacími cvočky o objemu 400 ml. Navrch rozetřete játrovou směs, na ni zavařeninu a posypte mandličkami. Okraj sklenice pečlivě otřete a uzavřete. Uchovávejte v lednici, vydrží tam až 14 dní.