Suroviny
- Sedlčanský Hermelín Babiččiny bylinky 4 ks
- čerstvý kozí sýr 1 kolečko
- žervé 1/2 kostky
- Kapary 2 lžíce
- jarní cibulky 2 ks
- Šalotka 2 ks
- najemno nasekaný čerstvý kopr 2 lžíce
- rukola 1 hrst
- čerstvá bazalka 1 snítka
- čerstvá majoránka 2 snítky
- bylinková sůl 2 lžičky
- Olivový olej 150 ml
Článek
13 receptů na neodolatelně dobré nakládané sýry
Nakládané sýry mají v tuzemsku velkou tradici... Vždyť dobře naložený hermelín je stálicí v nabídce mnoha hospod jako oblíbená chuťovka k pivu. Nakládat se ale dají téměř...
Postup přípravy
- Hermelíny rozkrojte podélně a nechte chvíli odležet. Připravte vnitřní náplň, kterou připravíte utřením kozího sýra s žervé, kapkou olivového oleje, nasekanou jarní cibulkou a nasekaným koprem.
- Hezky rozmíchanou nátěrku vetřete do půlky hermelínu a přiklopte. Šalotku oloupejte a nakrájejte na jemné proužky. Omyté bylinky nasekejte na větší kousky.
- Začněte vrstvit do sklenice spolu s bylinkami. Zasypávejte kapary a jarní cibulkou, nezapomeňte na bylinkovou sůl, kterou připravíte smícháním sušených bylinek a hrubozrnné soli.
- Nakonec zalijte olivovým olejem, tak aby nebyla sklenice plná úplně po okraj, řádně uzavřete a nechte uležet cca 2 dny při pokojové teplotě. Čerstvé a šťavnaté pojetí tohoto nakládaného sýra s chutí bylinek a olivového oleje nejvíc šmakuje na čerstvém salátě. Ideálně v kombinaci s cherry rajčátky či červenou paprikou.