návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Naložený bylinkový hermelín s kozím sýrem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 10 minut
Naložený bylinkový hermelín s kozím sýrem
Autor: archiv Sedlčanský Hermelín Naložený bylinkový hermelín s kozím sýrem
Nakládané sýry si většinou spojujeme s popíjením piva v hospodě, ale jde to i jinak. Tahle variace s voňavými bylinkami je skvělá jako základ studené večeře, nejlépe se salátem a sklenkou suchého bílého vína.

Článek

Hanácká nálož s fazulou a čočkou  Foto:

13 receptů na neodolatelně dobré nakládané sýry

Nakládané sýry mají v tuzemsku velkou tradici... Vždyť dobře naložený hermelín je stálicí v nabídce mnoha hospod jako oblíbená chuťovka k pivu. Nakládat se ale dají téměř...

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Hermelíny rozkrojte podélně a nechte chvíli odležet. Připravte vnitřní náplň, kterou připravíte utřením kozího sýra s žervé, kapkou olivového oleje, nasekanou jarní cibulkou a nasekaným koprem.
  2. Hezky rozmíchanou nátěrku vetřete do půlky hermelínu a přiklopte. Šalotku oloupejte a nakrájejte na jemné proužky. Omyté bylinky nasekejte na větší kousky.
  3. Začněte vrstvit do sklenice spolu s bylinkami. Zasypávejte kapary a jarní cibulkou, nezapomeňte na bylinkovou sůl, kterou připravíte smícháním sušených bylinek a hrubozrnné soli.
  4. Nakonec zalijte olivovým olejem, tak aby nebyla sklenice plná úplně po okraj, řádně uzavřete a nechte uležet cca 2 dny při pokojové teplotě. Čerstvé a šťavnaté pojetí tohoto nakládaného sýra s chutí bylinek a olivového oleje nejvíc šmakuje na čerstvém salátě. Ideálně v kombinaci s cherry rajčátky či červenou paprikou.

Naložený bylinkový hermelín s kozím sýrem  Foto: Naložený bylinkový hermelín s kozím sýrem; foto: archiv Sedlčanský Hermelín