návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mrkvový koláč pod peřinou s pomeranči

Hodnoceno: 0x
12 porcí
do 1,5 hodiny
Mrkvový koláč pod peřinou s pomeranči
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Mrkvový koláč pod peřinou s pomeranči
Nejlepší mrkvový koláč určitě bude ten se šťavnatými jarními karotkami. Korpus podle tohoto receptu je dál plný mandlí, ořechů a vloček a vláčný díky javorovému sirupu. Nadýchaná přikrývka ze svěžího krémového sýra může připomínat poslední závěje sněhu, ale pomerančovou chuť sluníčka už nezakryje.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Odepínací formu o průměru 24 cm vyložte papírem na pečení. Vejce vyšlehejte do pěny, vmíchejte k nim olej a sirup, pak zatřete jogurt. Vmíchejte pomerančovou dužinu a mrkev.
  2. V míse promíchejte mouku, vločky, mandle, sodu, prášek do pečiva a koření a spojte s vaječnou směsí. Pak zlehka vmíchejte nasekané ořechy a datle. Těsto přesuňte do formy, povrch uhlaďte a koláč pečte asi 60 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda na ní neulpí vlhké drobky, a pokud ne, je korpus upečený. Vyjměte ho z trouby a nechte stát přes noc v chladu.
  3. Na krém promíchejte tvaroh se šťávou a sirupem. Naneste na koláč a ozdobte ho plátky pomeranče.

PRIMA TIP: Kombinaci koření můžete různě obměňovat, k hutnému korpusu kromě skořice dobře ladí i špetka mletého hřebíčku nebo badyánu. Nemáte-li datle, můžete vyzkoušet třeba sušené vláčné švestky nebo meruňky nebo použít víc ořechů.

Mrkvový koláč pod peřinou s pomeranči
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Mrkvový koláč pod peřinou s pomeranči

Další výtečné jarní recepty najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Jaro je tady! Užijte si ho s čerstvými recepty v novém čísle časopisu Prima FRESH

Související témata: dort , mrkvový dort , Sladké , Americká kuchyně