Mrkvovo-pomerančová polévka s červenou čočkou
Zdroj: Petra Novotná / Dej tělu šanci
Mrkvovo-pomerančová polévka s červenou čočkou
Zdroj:
Petra Novotná / Dej tělu šanci
Pomeranč dodá této polévce příjemnou kyselost a vůni, samotná mrkev je přece jen trochu fádní. Mírně orientální chuť dodá použité koření a díky červené čočce je tato polévka i příjemně hustá a hezky zasytí.
Postup přípravy
-
Červenou čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou.
-
Hrnec rozehřejte a přidejte přepuštěné máslo. Na rozpuštěné máslo vhoďte na větší kusy nakrájenou a oloupanou mrkev. Přihoďte plátky zázvoru a přisypte propranou čočku. Vše krátce restujte (asi 2 minuty), rozdrobte bio bujón a zalijte vodou. Nechte mírně probublávat, až jsou mrkev a čočka hodně měkké.
-
Pomeranče oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Přidejte do hrnce a dalších 5 minut povařte. Potom přidejte citronovou kůru a kurkumu. Přilijte kokosové mléko a ponorným mixérem rozmixujte na krém. Jestliže je polévka příliš hustá, je možné přilít trochu vody a nechat ještě krátce probublat.
-
Dochuťte muškátovým oříškem a chilli papričkou. Podle chuti osolte a dochuťte citronovou šťávou.
Mrkvovo-pomerančová polévka s červenou čočkou
Zdroj: Petra Novotná / Dej tělu šanci
Mrkvovo-pomerančová polévka s červenou čočkou
Zdroj:
Petra Novotná / Dej tělu šanci