Ivana Stenzlová

Mrkvovo-pomerančová polévka s červenou čočkou

Moje hodnocení
10x

Pomeranč dodá této polévce příjemnou kyselost a vůni, samotná mrkev je přece jen trochu fádní. Mírně orientální chuť dodá použité koření a díky červené čočce je tato polévka i příjemně hustá a hezky zasytí.

8 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Červenou čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. Hrnec rozehřejte a přidejte přepuštěné máslo. Na rozpuštěné máslo vhoďte na větší kusy nakrájenou a oloupanou mrkev. Přihoďte plátky zázvoru a přisypte propranou čočku. Vše krátce restujte (asi 2 minuty), rozdrobte bio bujón a zalijte vodou. Nechte mírně probublávat, až jsou mrkev a čočka hodně měkké.
  3. Pomeranče oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Přidejte do hrnce a dalších 5 minut povařte. Potom přidejte citronovou kůru a kurkumu. Přilijte kokosové mléko a ponorným mixérem rozmixujte na krém. Jestliže je polévka příliš hustá, je možné přilít trochu vody a nechat ještě krátce probublat.
  4. Dochuťte muškátovým oříškem a chilli papričkou. Podle chuti osolte a dochuťte citronovou šťávou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ivana Stenzlová

Smart Press Ivana Stenzlová

Autorka – mikrobioložka a odbornice na výživu – podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví. Propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie. Přináší zároveň nový způsob vaření, který je postavený na přípravě pokrmů s harmonizačním účinkem. Přes 60 originálních tzv. pětielementových receptů pokrývá všechna roční  období, od snídaně po večeře, od polévek po dezerty. Nechybí ani základní recepty na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka či zdravé domácí fermentované nápoje (kefíry) a postupy pro fermentaci obilnin a luštěnin.

Vydává nakladatelství Smart Press.


Přečtěte si také

Recepty