1. vrstva
- kešu ořechy 1 hrnek
- kokos, mletý 1 hrnek
- datle 10–12 ks
- kakao 1–2 lžíce
- špetka himálajské soli
2. vrstva
- banán, hodně zralý 2 ks
- mandlové máslo 1 hrnek
- extrakt vanilkový 2 lžičky
- kokosový olej 0,2 hrnku
3. vrstva
- kousek kakaového másla
- čokoláda hořká min. 70%
Postup přípravy
- Kešu ořechy a datle namočte přes noc do vody. Slijte vodu a rozmixujte.
- Společně pak smíchejte s kokosem, kakaem a osolte. Vznikne hmota, kterou vtlačte do pekáčku 17 x 17 cm nebo jiné hranaté misky vyložené potravinářskou fólií.
- V misce rozmixujte nebo rozmačkejte banán a přidejte ostatní suroviny z 2. vrstvy a nalijte vše na 1. vrstvu. Dejte do mrazničky ztuhnout.
- Na ztuhlou hmotu nalijte čokoládovou polevu. Tu si můžete připravit také z kakaa, agáve sirupu a kokosového oleje. Záleží, co máte raději a jaké suroviny na polevu máte doma k dispozici.
- Ještě před vložením do mrazničky nakrájejte na kousky. Kvůli banánu doporučujeme spotřebovat během pár dnů. Než budete dortíky jíst, nechte je trochu při pokojové teplotě povolit.
Mražené dortíky 2 Zdroj: Hodně domácí