Hodně domácí

Mražené dortíky

Moje hodnocení
8x

Tyto dortíky jsou přislazené pouze banánem a datlemi. Když je hodíte do mrazáku, chutnají jako výtečná zmrzlina. Takže když si vaše tělo řekne o nějaký ten přírodní cukr, neváhejte, vyzkoušejte a dopřejte si!

1 porce
30 minut

1. vrstva

2. vrstva

3. vrstva

Postup přípravy

  1. Kešu ořechy a datle namočte přes noc do vody. Slijte vodu a rozmixujte.
  2. Společně pak smíchejte s kokosem, kakaem a osolte. Vznikne hmota, kterou vtlačte do pekáčku 17 x 17 cm nebo jiné hranaté misky vyložené potravinářskou fólií.
  3. V misce rozmixujte nebo rozmačkejte banán a přidejte ostatní suroviny z 2. vrstvy a nalijte vše na 1. vrstvu. Dejte do mrazničky ztuhnout.
  4. Na ztuhlou hmotu nalijte čokoládovou polevu. Tu si můžete připravit také z kakaa, agáve sirupu a kokosového oleje. Záleží, co máte raději a jaké suroviny na polevu máte doma k dispozici.
  5. Ještě před vložením do mrazničky nakrájejte na kousky. Kvůli banánu doporučujeme spotřebovat během pár dnů. Než budete dortíky jíst, nechte je trochu při pokojové teplotě povolit.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hodně domácí


Přečtěte si také

Recepty