1. vrstva
- kešu 1 hrnek
- mletý kokos 1 hrnek
- datle 10–12 ks
- kakao 1–2 lžíce
- himalájská sůl špetka
2. vrstva
- banán (hodně zralý) 2 ks
- mandlové máslo 1 hrnek
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- Kokosový olej 0,2 hrnku
3. vrstva
- máslo (kakaového) kousek
- hořká čokoláda (min. 70%)
Postup přípravy
- Kešu ořechy a datle namočte přes noc do vody. Slijte vodu a rozmixujte.
- Společně pak smíchejte s kokosem, kakaem a osolte. Vznikne hmota, kterou vtlačte do pekáčku 17 x 17 cm nebo jiné hranaté misky vyložené potravinářskou fólií.
- V misce rozmixujte nebo rozmačkejte banán a přidejte ostatní suroviny z 2. vrstvy a nalijte vše na 1. vrstvu. Dejte do mrazničky ztuhnout.
- Na ztuhlou hmotu nalijte čokoládovou polevu. Tu si můžete připravit také z kakaa, agáve sirupu a kokosového oleje. Záleží, co máte raději a jaké suroviny na polevu máte doma k dispozici.
- Ještě před vložením do mrazničky nakrájejte na kousky. Kvůli banánu doporučujeme spotřebovat během pár dnů. Než budete dortíky jíst, nechte je trochu při pokojové teplotě povolit.
Mražené dortíky 2 Zdroj: Hodně domácí