návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mořský ďas alla saltimbocca

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Mořský ďas alla saltimbocca
Autor: isifa.com Mořský ďas alla saltimbocca
Původní a jediný správný recept na saltimboccu je z telecí panenky, ale kombinace šalvěje a parmské šunky sluší i jiným masům. Varianta s rybou a citronovou omáčkou je rozhodně výborná a svěží, tak proč ji nevyzkoušet?

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Omyjte citron v horké vodě a rozřízněte na půl. Jednu půlku nakrájejte na plátky a druhou vymačkejte. Rybí filet omyjte a dobře osušte a nakrájejte asi na 10 plátků. Plátky trochu rukou rozmáčkněte na podložce a pokapejte asi jednou lžičkou citronové šťávy a trochu opepřete.
  2. Každý plátek parmské šunky rozkrájejte na pět dílů. Šalvějové lístky omyjte a osušte. Na každý kousek ryby párátkem připevněte (podélně) jeden plátek šunky a jeden díl šalvěje. Na pánvi rozpalte olej, vložte rybu šalvějo-šunkovou stranou dolů a asi 2 minuty opékejte na nízké až střední teplotě. Opatrně rybu otočte a pečte další 3 minuty.
  3. Rybu vyjměte a přikryjte alobalem. V pánvi nechte vzpěnit máslo a přidejte zbylou citronovou šťávu a bílé víno. Na vyšší teplotě nechte krátce povařit a dochuťe solí pepřem a cukrem. Kousky ryby vložte opět do pánve a na nízké teplotě 1 minutu nechte potánout. Polijte citronovou omáčkou, obložte plátky citronu a podávejte.

Vyzkoušejte i klasickou verzi z telecího masa: