Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mojo Pork – vepřové s černými kubánskými fazolemi a guacamole

4 porce
nad 2 hodiny
Mojo Pork – vepřové s černými kubánskými fazolemi a guacamole
Mojo Pork – vepřové s černými kubánskými fazolemi a guacamole Autor: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka
Rýže a fazole, to jsou dvě suroviny, na něž narazíte na Kubě téměř na každém rohu. Obě jsou také základem tohoto pokrmu, který vás svou chuťovou pestrostí v duchu přenese do krásně barevné a roztančené země, jakou Kuba bezesporu je.
Reklama

Článek

Pečené řecké fazole Foto:

Výběr nejlepších receptů pro milovníky fazolí

Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť :) Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A...
Reklama

Postup

  1. Ve větším hrnci rozpalte dvě lžíce oleje a přidejte jednu nahrubo nasekanou cibuli. Opečte ji dosklovata a přidejte česnek, římský kmín, mletou papriku, bobkový list, trochu čerstvého chilli, pepř, cukr a vepřové maso nakrájené na větší kostky (cca 5 cm). Společně opékejte, dokud se maso nezatáhne, pak ho podlijte pomerančovou a limetkovou šťávou. Nechte lehce svařit cca 1 minutu a dolijte vodou tak, aby bylo maso celé ponořené. Zakryjte pokličkou a společně duste na malém plameni tak dlouho, dokud se maso nezačne rozpadat. To může trvat 2 až 4 hodiny. Nakonec odstraňte bobkové listy a dosolte podle chuti.
  2. V pánvi rozpálte dvě lžíce oleje a opečte druhou nahrubo nasekanou cibuli. Přidejte propláchnuté černé fazole, osolte a opepřete. Koriandr rozdělte na listy a stonky. Listy dejte stranou a stonky nasekejte najemno. Přidejte je k fazolím, zastříkněte dvěma čtvrtkami limetky a dejte stranou.
  3. Dužinu avokáda rozmačkejte s trochou soli a dochuťte šťávou ze dvou čtvrtek limetky. Případně přidejte olivový olej.
  4. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky a chilli papričku nasekejte nadrobno.
  5. Nasekejte také polovinu množství koriandrových listů a promíchejte je s uvařenou rýží. Tu rozdělte do 4 misek a na ni přidejte černé fazole, dušené vepřové maso natrhané na menší kusy a rozmačkané avokádo. Vše posypejte červenou cibulí, zbylým koriandrem a chilli podle chuti. Podávejte se čtvrtkami limetek, kterými pokrm nakonec zakápnete.
Reklama

PRIMA TIP: Použijte trhané vepřové mojo do bagety nebo sendviče s červenou cibulí a koriandrem nebo třeba do tacos!

Mojo Pork – vepřové s černými kubánskými fazolemi a guacamole  Foto: Mojo Pork – vepřové s černými kubánskými fazolemi a guacamole , Foto: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka Foto:

Kamila KAMU Rundusová

Nejbarevnější kuchařka je určena všem, kteří milují jídlo, život, cestování a hledání nových pestrých chutí a vůní. Všem, kteří rádi objevují barevné světové kultury skrze jídlo, baví je příběhy a nebojí se experimentovat. Je to knížka plná tradičních receptů, které jsem získala při svých cestách od kuchařek, kuchařů a hospodyněk z celého světa a které jsou upraveny tak, aby se daly uvařit v českých podmínkách a přitom neztratily na své chuti. Naopak. Všechna jídla hýří barvami, výraznými chutěmi a láskou. Konečně jsou ta nejoblíbenější jídla nejbarevnějších zemí světa pohromadě v jedné knize a vy je můžete doma bez sebemenšího strachu uvařit. Protože v jednoduchosti je síla a fantazii se meze nekladou.

Objevte to nejlepší z vietnamské, čínské, korejské, japonské, peruánské či mexické kuchyně společně s mými vybranými autorskými recepty a nechte se inspirovat. Nejbarevnější kuchařka je jednoduše pro všechny, co mají rádi pestrost a barvy v srdci, životě i na talíři.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama