Ursula Ferrigno

Mexická limetová polévka s opečeným česnekem a citrusovými šťávami

Moje hodnocení
0x

Tuto osvěžující polévku ideálně podávejte jako součást mexického menu. Dle chuti do ní můžete přidat kuře.

4 porce
30 minut
mexická

Suroviny

  • česnek 15 stroužků
  • středně velké cibule, najemno nakrájené 3 ks
  • bio limety, oloupané, zbavené semínek a nakrájené na kostičky 3 ks
  • chilli papričky, najemno nasekané 3 ks
  • olivový olej 2 lžíce
  • zelená paprika, najemno nakrájená 1 ks
  • zralá rajčata, nakrájená na kostičky 4 ks
  • čerstvé lístky oregana 1 malá hrst
  • kuřecí vývar 1 litr
  • kůra a šťáva z 1/2 grapefruitu
  • kůra a šťáva z 1/2 pomeranče
  • čerstvý koriandr, otrhané lístky 1 hrst
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C, plynovou na stupeň 6. Celé stroužky česneku položte na plech a pečte 15 minut. Poté česnek oloupejte a dejte stranou.
  2. V misce smíchejte 1 najemno nakrájenou cibuli, nakrájenou dužinu limety, nasekané chilli papričky a dejte stranou.
  3. V pánvi rozehřejte olej a zbývající cibuli spolu s paprikou smažte doměkka. Přidejte rajčata, oregano, opečený česnek, kuřecí vývar a dle chuti sůl a pepř. Přiveďte k varu, poté plamen stáhněte a vařte zlehka přibližně 12 minut.
  4. Těsně před podáváním do polévky přidejte kůru a šťávu z grapefruitu, pomeranče a koriandr (ponechejte si pár lístků na ozdobení). Do každé misky naneste několik lžic cibulové směsi a přelijte horkou polévkou. Ozdobte lístky koriandru a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ursula Ferrigno

Knihy Omega Ursula Ferrigno

Podtitulek 75 chutných způsobů, jak si užít vaření z citrusů napovídá, jak dokážou tyhle plody oživit a ozvláštnit mořské plody, těstoviny a samozřejmě dezerty. Ano, všichni je známe, ale často si jejich skvělou šťávu vymačkáváme jen do čaje. Velká škoda. Autorka vtipně využívá rozdílů v chuti a vůni příbuzných plodů a páruje je s dalšími surovinami přesně tak, jak je potřeba, v celé řadě zajímavých receptů. S těmihle svěžími nápady získá vaše vaření opravdu šťávu, plus se toho o těchto plodech leccos dovíte.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty