návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mexická limetová polévka s opečeným česnekem a citrusovými šťávami

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 30 minut
Mexická limetová polévka s opečeným česnekem a citrusovými šťávami
Autor: Citrony a limety Mexická limetová polévka s opečeným česnekem a citrusovými šťávami
Tuto osvěžující polévku ideálně podávejte jako součást mexického menu. Dle chuti do ní můžete přidat kuře.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C, plynovou na stupeň 6. Celé stroužky česneku položte na plech a pečte 15 minut. Poté česnek oloupejte a dejte stranou. 
  2. V misce smíchejte 1 najemno nakrájenou cibuli, nakrájenou dužinu limety, nasekané chilli papričky a dejte stranou. 
  3. V pánvi rozehřejte olej a zbývající cibuli spolu s paprikou smažte doměkka. Přidejte rajčata, oregano, opečený česnek, kuřecí vývar a dle chuti sůl a pepř. Přiveďte k varu, poté plamen stáhněte a vařte zlehka přibližně 12 minut. 
  4. Těsně před podáváním do polévky přidejte kůru a šťávu z grapefruitu, pomeranče a koriandr (ponechejte si pár lístků na ozdobení). Do každé misky naneste několik lžic cibulové směsi a přelijte horkou polévkou. Ozdobte lístky koriandru a ihned podávejte.
Mexická limetová polévka s opečeným česnekem a citrusovými šťávami
Autor: Citrony a limety Mexická limetová polévka s opečeným česnekem a citrusovými šťávami

Citrony a limety
Ursula Ferrigno

Podtitulek 75 chutných způsobů, jak si užít vaření z citrusů napovídá, jak dokážou tyhle plody oživit a ozvláštnit mořské plody, těstoviny a samozřejmě dezerty. Ano, všichni je známe, ale často si jejich skvělou šťávu vymačkáváme jen do čaje. Velká škoda. Autorka vtipně využívá rozdílů v chuti a vůni příbuzných plodů a páruje je s dalšími surovinami přesně tak, jak je potřeba, v celé řadě zajímavých receptů. S těmihle svěžími nápady získá vaše vaření opravdu šťávu, plus se toho o těchto plodech leccos dovíte.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: limeta , pomeranč , grapefruit , Polévky , Mexická kuchyně