Mexická limetová polévka s opečeným česnekem a citrusovými šťávami
Zdroj: Citrony a limety
Mexická limetová polévka s opečeným česnekem a citrusovými šťávami
Zdroj:
Citrony a limety
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C, plynovou na stupeň 6. Celé stroužky česneku položte na plech a pečte 15 minut. Poté česnek oloupejte a dejte stranou.
-
V misce smíchejte 1 najemno nakrájenou cibuli, nakrájenou dužinu limety, nasekané chilli papričky a dejte stranou.
-
V pánvi rozehřejte olej a zbývající cibuli spolu s paprikou smažte doměkka. Přidejte rajčata, oregano, opečený česnek, kuřecí vývar a dle chuti sůl a pepř. Přiveďte k varu, poté plamen stáhněte a vařte zlehka přibližně 12 minut.
-
Těsně před podáváním do polévky přidejte kůru a šťávu z grapefruitu, pomeranče a koriandr (ponechejte si pár lístků na ozdobení). Do každé misky naneste několik lžic cibulové směsi a přelijte horkou polévkou. Ozdobte lístky koriandru a ihned podávejte.
Mexická limetová polévka s opečeným česnekem a citrusovými šťávami
Zdroj: Citrony a limety
Mexická limetová polévka s opečeným česnekem a citrusovými šťávami
Zdroj:
Citrony a limety