Najděte si recept
Na co máte chuť?

Medvědí tlapy
Jsou známé též jako pracny a patří k těžké vánoční klasice. U Hauptvogelů je připravují do formiček, které si půjčují od maminky, která je zas zdědila po své mamince. Opravdu generační recept!
do 30 minut
45 ks porcí
Suroviny (45 ks porcí)
- hladká mouka 170 g
- mleté lískové oříšky 100 g
- cukr moučka 100 g
- Máslo 100 g
- Žloutek 1 ks
- Kakao 20 g
- špetka mletého hřebíčku a skořice
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Z mouky, oříšků, cukru, másla, žloutku, kakaa a koření vypracujte těsto. Nechte ho zabalené ve fólii odpočinout nejméně 1 hodinu v chladu.
- Z těsta oddělujte kousky a vtlačujte je do tukem vymazaných a moukou nebo strouhankou vysypaných formiček. Skládejte je na plech.
- Pečte je v troubě předehřáté na 170 °C, až bude těsto vypadat suché, trvá to asi 10 až 12 minut, nechte je mírně zchladnout a pak je vyklepněte z formiček do moučkového cukru.