návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Medvědí tlapy

45 ks porcí
do 30 minut
Medvědí tlapy
Autor: Marek Kučera Medvědí tlapy
Jsou známé též jako pracny a patří k těžké vánoční klasice. U Hauptvogelů je připravují do formiček, které si půjčují od maminky, která je zas zdědila po své mamince. Opravdu generační recept!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Z mouky, oříšků, cukru, másla, žloutku, kakaa a koření vypracujte těsto. Nechte ho zabalené ve fólii odpočinout nejméně 1 hodinu v chladu.
  2. Z těsta oddělujte kousky a vtlačujte je do tukem vymazaných a moukou nebo strouhankou vysypaných formiček. Skládejte je na plech.
  3. Pečte je v troubě předehřáté na 170 °C, až bude těsto vypadat suché, trvá to asi 10 až 12 minut, nechte je mírně zchladnout a pak je vyklepněte z formiček do moučkového cukru.
Reklama
Související témata: Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama