zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Medvědí tlapy
Autor: Marek Kučera Medvědí tlapy

Medvědí tlapy

Hodnoceno: 4x
Jsou známé též jako pracny a patří k těžké vánoční klasice. U Hauptvogelů je připravují do formiček, které si půjčují od maminky, která je zas zdědila po své mamince. Opravdu generační recept!
do 30 minut
45 ks porcí

reklama

Postup

  1. Z mouky, oříšků, cukru, másla, žloutku, kakaa a koření vypracujte těsto. Nechte ho zabalené ve fólii odpočinout nejméně 1 hodinu v chladu.
  2. Z těsta oddělujte kousky a vtlačujte je do tukem vymazaných a moukou nebo strouhankou vysypaných formiček. Skládejte je na plech.
  3. Pečte je v troubě předehřáté na 170 °C, až bude těsto vypadat suché, trvá to asi 10 až 12 minut, nechte je mírně zchladnout a pak je vyklepněte z formiček do moučkového cukru.

reklama

Související témata: Česká kuchyně