archiv Haribo

Medovo-malinový medvídek maršmeloun

Moje hodnocení
4x

Je celkem jedno, pod jakým názvem tuhle laskominu znáte. Maršmeloun, marshmallow nebo pouťové žužu můžete připravit třeba na dětskou párty. My vám dnes nabízíme variantu, kterou oslníte – chutná po medu a malinách a zábavný tvar ve tvaru medvídka také potěší.

3 porce
30 minut

Suroviny

  • maliny 100 g
  • cukr 175 g
  • tekutý květový med 275 g
  • želatina 11 plátků
  • příp. červené potravinářské barvivo
  • práškový cukr 50 g
  • škrob 50 g
  • HARIBO Pasta Basta
  • formy na pečení Zlatí medvídci 3 ks

Další tipy na originální Haribo recepty najdete ve speciálu:

Postup přípravy

  1. Omyjte maliny, rozmixujte je tyčovým mixérem a protlačte pyré přes cedník, abyste odstranili jadérka.
  2. Smíchejte v hrnci malinové pyré s cukrem a 175 g medu a směs vařte cca 3 minuty.
  3. Mezitím namočte želatinu do studené vody, dobře ji vymačkejte a dejte ji se zbylými 100 g medu do mísy.
  4. Vezměte horkou směs malin a cukru a ihned ji rovnoměrně nalijte na želatinu a med a přitom hmotu šlehejte ručním šlehačem. Ještě 3 minuty ji šlehejte – hmota přitom zesvětlá. Pokud si přejete výraznější barvu, můžete nyní přidat potravinářské barvivo.
  5. Smíchejte práškový cukr se škrobem a přes jemné sítko touto směsí vysypte 3 silikonové formy. Vlijte ještě vlažnou směs maršmeloun. Posypte medvídky znovu směsí cukru a škrobu a nechte je zakryté odpočívat alespoň 10 hodin při pokojové teplotě.
  6. Poté můžete medvídky opatrně vyjmout z formy a kreativně nazdobit – např. mašlí z HARIBO Pasta Basta!

Rádi byste získali originální formu na pečení ve tvaru medvídka? Není nic jednoduššího! Stačí si objednat roční předplatné časopisu Prima FRESH a 4 formy dostanete jako dárek :)

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Haribo


Přečtěte si také

Recepty