Suroviny
Další tipy na originální Haribo recepty najdete ve speciálu:
Postup přípravy
- Omyjte maliny, rozmixujte je tyčovým mixérem a protlačte pyré přes cedník, abyste odstranili jadérka.
- Smíchejte v hrnci malinové pyré s cukrem a 175 g medu a směs vařte cca 3 minuty.
- Mezitím namočte želatinu do studené vody, dobře ji vymačkejte a dejte ji se zbylými 100 g medu do mísy.
- Vezměte horkou směs malin a cukru a ihned ji rovnoměrně nalijte na želatinu a med a přitom hmotu šlehejte ručním šlehačem. Ještě 3 minuty ji šlehejte – hmota přitom zesvětlá. Pokud si přejete výraznější barvu, můžete nyní přidat potravinářské barvivo.
- Smíchejte práškový cukr se škrobem a přes jemné sítko touto směsí vysypte 3 silikonové formy. Vlijte ještě vlažnou směs maršmeloun. Posypte medvídky znovu směsí cukru a škrobu a nechte je zakryté odpočívat alespoň 10 hodin při pokojové teplotě.
- Poté můžete medvídky opatrně vyjmout z formy a kreativně nazdobit – např. mašlí z HARIBO Pasta Basta!
Medovo-malinový medvídek maršmeloun Zdroj: archiv Haribo