Medovo-malinový medvídek maršmeloun
Zdroj: archiv Haribo
Medovo-malinový medvídek maršmeloun
Zdroj:
archiv Haribo
Je celkem jedno, pod jakým názvem tuhle laskominu znáte. Maršmeloun, marshmallow nebo pouťové žužu můžete připravit třeba na dětskou párty. My vám dnes nabízíme variantu, kterou oslníte – chutná po medu a malinách a zábavný tvar ve tvaru medvídka také potěší.
Další tipy na originální Haribo recepty najdete ve speciálu:
Postup přípravy
-
Omyjte maliny, rozmixujte je tyčovým mixérem a protlačte pyré přes cedník, abyste odstranili jadérka.
-
Smíchejte v hrnci malinové pyré s cukrem a 175 g medu a směs vařte cca 3 minuty.
-
Mezitím namočte želatinu do studené vody, dobře ji vymačkejte a dejte ji se zbylými 100 g medu do mísy.
-
Vezměte horkou směs malin a cukru a ihned ji rovnoměrně nalijte na želatinu a med a přitom hmotu šlehejte ručním šlehačem. Ještě 3 minuty ji šlehejte – hmota přitom zesvětlá. Pokud si přejete výraznější barvu, můžete nyní přidat potravinářské barvivo.
-
Smíchejte práškový cukr se škrobem a přes jemné sítko touto směsí vysypte 3 silikonové formy. Vlijte ještě vlažnou směs maršmeloun. Posypte medvídky znovu směsí cukru a škrobu a nechte je zakryté odpočívat alespoň 10 hodin při pokojové teplotě.
-
Poté můžete medvídky opatrně vyjmout z formy a kreativně nazdobit – např. mašlí z HARIBO Pasta Basta!
Medovo-malinový medvídek maršmeloun
Zdroj: archiv Haribo
Medovo-malinový medvídek maršmeloun
Zdroj:
archiv Haribo
Rádi byste získali originální formu na pečení ve tvaru medvídka? Není nic jednoduššího! Stačí si objednat roční předplatné časopisu Prima FRESH a 4 formy dostanete jako dárek :)