návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami

Hodnoceno: 1x
2–4 porce
do 1 hodiny
Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami
Autor: archiv Pražské řeznictví Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami
Medailonky si můžete připravit pár hodin před pečením. Ušetříte tím čas, který můžete věnovat přípravě svíček na romantický večer ve dvou.

Suroviny (2–4 porce)

Bylinkové máslo:

Šťouchané brambory:

Postup

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte vařit v osolené vodě doměkka.
  2. Troubu předehřejte na 150 °C.
  3. Maso osolte a opepřete, obalte v olivovém oleji. Každý kousek masa obalte v plátku slaniny a převažte provázkem. Do rozpálené pánve nalijte 1–2 lžíce oleje a maso zprudka opečte z všech stran. Bude to trvat asi 5 minut. Poté přendejte na plech anebo spolu s pánví dejte dopéct do trouby na 10–15 minut.
  4. Máslo promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami a najemno pokrájeným česnekem, a pokud máte čas, nechte ho trochu ztuhnout v lednici.
  5. Brambory sceďte. Jarní cibulku nakrájejte na slabá kolečka. Ve velkém hrnci zpěňte na oříšku másla cibulku. Přisypte brambory a stáhněte z plotny. Šťouchadlem rozšťouchejte. Podle potřeby dosolte. Pro zjemnění můžete přidat smetanu.
  6. Na talíř naservírujte přílohu a maso. Pomocí lžiček vytvořte drobné nočky z másla a posaďte je na maso.

PRIMA TIP: Vepřová panenka patří k nejjemnějším a nejlibovějším kouskům z vepřového. Její příprava je velice snadná. Ze široké části můžete připravovat medailonky a špičku, která vám zbyde, nakrájejte například na minutku na pánvi nebo na špízy.

Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami  Foto: Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami; foto: archiv Pražské řeznictví