reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami
Autor: archiv Pražské řeznictví Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami

Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami

Hodnoceno: 5x
Medailonky si můžete připravit pár hodin před pečením. Ušetříte tím čas, který můžete věnovat přípravě svíček na romantický večer ve dvou.
do 1 hodiny
2–4 porce

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Bylinkové máslo:

Šťouchané brambory:

Postup

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte vařit v osolené vodě doměkka.
  2. Troubu předehřejte na 150 °C.
  3. Maso osolte a opepřete, obalte v olivovém oleji. Každý kousek masa obalte v plátku slaniny a převažte provázkem. Do rozpálené pánve nalijte 1–2 lžíce oleje a maso zprudka opečte z všech stran. Bude to trvat asi 5 minut. Poté přendejte na plech anebo spolu s pánví dejte dopéct do trouby na 10–15 minut.
  4. Máslo promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami a najemno pokrájeným česnekem, a pokud máte čas, nechte ho trochu ztuhnout v lednici.
  5. Brambory sceďte. Jarní cibulku nakrájejte na slabá kolečka. Ve velkém hrnci zpěňte na oříšku másla cibulku. Přisypte brambory a stáhněte z plotny. Šťouchadlem rozšťouchejte. Podle potřeby dosolte. Pro zjemnění můžete přidat smetanu.
  6. Na talíř naservírujte přílohu a maso. Pomocí lžiček vytvořte drobné nočky z másla a posaďte je na maso.

PRIMA TIP: Vepřová panenka patří k nejjemnějším a nejlibovějším kouskům z vepřového. Její příprava je velice snadná. Ze široké části můžete připravovat medailonky a špičku, která vám zbyde, nakrájejte například na minutku na pánvi nebo na špízy.

Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami  Foto: Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami; foto: archiv Pražské řeznictví

reklama