Krém
- mléko 500 ml
- vanilkový pudink 1 sáček
- cukr 3 lžíce
- zakysaná smetana 200 g
- bílá čokoláda 50 g
- maliny 100 g
Ganache
- smetana ke šlehání 130 g
- tmavá čokoláda 130 g
Posypky
Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.
Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Ze všeho nejdříve smíchejte mléko, sáček pudinku, cukr a vymíchejte v hladký pudink. Jakmile bude hotový, přikryjte ho potravinovou fólií, aby se neudělal škraloup a vložte do lednice.
- Mezitím, co budete drtit Bebe sušenky, rozehřejte si máslo, které následně s nadrcenými sušenkami dobře promíchejte. Směs vysypte na talíř a nechte chladit v lednici.
- Rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Zkontrolujte pudink, jestli je dobře vychlazený, sundejte z něj fólii a rozmixujte. Přidejte zakysanou smetanu a šlehejte. Přimíchejte bílou čokoládu, opět šlehejte. Jako poslední přidejte maliny, a ještě jednou vše prošlehejte.
- V mikrovlnné troubě si připravte čokoládovou ganache tak, že smetanu společně s čokoládou pomalu rozehřejete. Prohřívejte tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs se mícháním nepropojí v jednolitou.
- Připravte si kelímky nebo skleničky, které budete plnit. Naspod vložte vrstvu z rozdrcených Bebe sušenek, na ni lžíci čokoládové ganache a následně vrstvu krému. Tento postup opakujte, dokud to velikost kelímku dovolí.
- Nakonec kelímek ozdobte sušenými malinami a HARIBO srdíčky.
PRIMA TIP: Při přípravě čokoládové ganache dejte pozor, abyste směs nespálili. Rozehřívejte ji proto po 30 vteřinách a vždy důkladně promíchejte.