archiv Haribo

Malinové krémové košíčky

Moje hodnocení
7x

Jednoduchý, ale velmi efektní dezert bude ozdobou každé oslavy. Lahodný krém, křupavé sušenky, svěží ovoce a zábavné zdobení – tohle všechno dohromady tvoří hit letošního léta!

1 porce
60 minut

Krém

Posypky

Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Postup přípravy

  1. Ze všeho nejdříve smíchejte mléko, sáček pudinku, cukr a vymíchejte v hladký pudink. Jakmile bude hotový, přikryjte ho potravinovou fólií, aby se neudělal škraloup a vložte do lednice.
  2. Mezitím, co budete drtit Bebe sušenky, rozehřejte si máslo, které následně s nadrcenými sušenkami dobře promíchejte. Směs vysypte na talíř a nechte chladit v lednici.
  3. Rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Zkontrolujte pudink, jestli je dobře vychlazený, sundejte z něj fólii a rozmixujte. Přidejte zakysanou smetanu a šlehejte. Přimíchejte bílou čokoládu, opět šlehejte. Jako poslední přidejte maliny, a ještě jednou vše prošlehejte.
  4. V mikrovlnné troubě si připravte čokoládovou ganache tak, že smetanu společně s čokoládou pomalu rozehřejete. Prohřívejte tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs se mícháním nepropojí v jednolitou.
  5. Připravte si kelímky nebo skleničky, které budete plnit. Naspod vložte vrstvu z rozdrcených Bebe sušenek, na ni lžíci čokoládové ganache a následně vrstvu krému. Tento postup opakujte, dokud to velikost kelímku dovolí.
  6. Nakonec kelímek ozdobte sušenými malinami a HARIBO srdíčky.

PRIMA TIP: Při přípravě čokoládové ganache dejte pozor, abyste směs nespálili. Rozehřívejte ji proto po 30 vteřinách a vždy důkladně promíchejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Haribo


Přečtěte si také

Recepty