Suroviny
- celozrnná pšeničná mouka 330 g
- jedlá soda 7 g
- špetka soli
- šťáva ze 2 citronu
- třtinový cukr 240 g
- čerstvé borůvky 250 g
- Řepkový olej 100 g
- Řecký jogurt 300 g
- Mák 3 lžíce
- Vejce 3 ks
Článek
15 svěžích receptů z borůvek
Sezona borůvek je v plném proudu a tyhle modré krásky si zaslouží čestné místo v našich kuchyních. Proto jsme pro vás vybrali skvělé recepty, které borůvky promění v...
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- V jedné míse smíchejte mouku, sodu a sůl. V druhé míse (nejlépe od kuchyňského robota) prošlehejte citronovou šťávu s cukrem a přidejte vejce a jogurt.
- Do mísy s tekutými surovinami nasypte mouku se sodou a solí, přidejte vejce a mák a nechte robota zpracovat těsto. Když je těsto hotové, je tekutější, opatrně do něj přimíchejte i borůvky.
- Formu na chlebíček vystelte pečicím papírem a vlijte těsto. Pečte 45 minut.
- Po upečení nechte zcela vychladnout a krájejte pilkovým nožem.