Suroviny
- losos 4 steaky
- zelená čočka 300 g
- nové koření
- pepř (černý a bílý)
- bobkový list
- rozmarýn
- mrkev
- řapíkatý celer
- pórek
- balzamikový ocet
- rajčata
- pažitka
- olivový olej
- sůl
- petrželka
Postup přípravy
- Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut. Nechcete přece, aby ta čočka byla „hnusná kašovitá školno jídelnová na lžici lepidlová hnusná maltoidní srágora“.
- Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte.
- Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.
- Steaky z ryby osolte a opepřete bílým pepřem. V pánvi rozehřejte olivový olej a steaky opečte z obou stran do zlatova.
- Servírujte s pár lístky petrželky.