zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Grilovaný losos s italskou čočkou
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Grilovaný losos s italskou čočkou

Grilovaný losos s italskou čočkou

Hodnoceno: 2x
Jako další z řady receptů na téma losos, vám Zdeněk připravil steaky z této oblíbené ryby doplněné o italskou čočku plnou zeleniny.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut. Nechcete přece, aby ta čočka byla „hnusná kašovitá školno jídelnová na lžici lepidlová hnusná maltoidní srágora“.
  2. Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte.
  3. Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.
  4. Steaky z ryby osolte a opepřete bílým pepřem. V pánvi rozehřejte olivový olej a steaky opečte z obou stran do zlatova.
  5. Servírujte s pár lístky petrželky.

Grilovaný losos s italskou čočkou Foto:

Grilovaný losos s italskou čočkou Foto:

Grilovaný losos s italskou čočkou, foto: Hermína / Prima

reklama

Sledujte celou epizodu

Související témata: losos , čočka , Zdeněk Pohlreich , Hlavní jídla