návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Grilovaný losos s italskou čočkou

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 30 minut
Grilovaný losos s italskou čočkou
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Grilovaný losos s italskou čočkou
Jako další z řady receptů na téma losos, vám Zdeněk připravil steaky z této oblíbené ryby doplněné o italskou čočku plnou zeleniny.

Postup

  1. Čočku nasypte do hrnce a zalijte studenou vodou. Do plátna zabalte pár kuliček nového koření, celého pepře, bobkového listu a snítku rozmarýnu, pytlík vložte do hrnce s čočkou a vařte maximálně 30 minut. Nechcete přece, aby ta čočka byla „hnusná kašovitá školno jídelnová na lžici lepidlová hnusná maltoidní srágora“.
  2. Mrkev, řapíkatý celer, šalotku, stroužek česneku a pórek nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte olivový olej a zeleninu orestujte. Do základu přilijte kapku balsamikového octa. Uvařenou čočku přidejte k orestované zelenině a prohřejte.
  3. Nakonec vmíchejte rajče nakrájené na kostičky a nasekanou pažitku.
  4. Steaky z ryby osolte a opepřete bílým pepřem. V pánvi rozehřejte olivový olej a steaky opečte z obou stran do zlatova.
  5. Servírujte s pár lístky petrželky.

Grilovaný losos s italskou čočkou Foto:

Grilovaný losos s italskou čočkou Foto:

Grilovaný losos s italskou čočkou, foto: Hermína / Prima

Sledujte celou epizodu

Související témata: losos , čočka , Zdeněk Pohlreich , Hlavní jídla