Lokše s brynzou
Zdroj: Miluji svůj život
Lokše s brynzou
Zdroj:
Miluji svůj život
Lokše možná působí obyčejně, ale je to kombinace s ostatními ingrediencemi, co celému jídlu dodává ten správný šmrnc. V tomto receptu sázíme na brynzu, cibuli a slaninu; tradiční slovenské chutě!
Postup přípravy
-
Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě. Brambory nechte vychladnout.
-
Poté je oloupejte a prolisujte či nastrouhejte najemno do střední mísy.
-
Přidejte mouku a sůl a rukama zpracujte těsto.
-
Těsto rozdělte na 4 kousky a na pomoučené ploše vyválejte placky.
-
Placky opékejte nasucho na pánvi z obou stran.
-
Brynzu smíchejte se zakysanou smetanou.
-
Pokud se kvůli brynze tvoří hrudky, vlijte směs na pánev a za stálého míchání ji zahřejte, hrudky zmizí a krásně se vše propojí.
-
Cibuli a česnek zbavte slupky, cibuli překrojte a nakrájejte na půlkolečka, česnek nadrobno.
-
Slaninu nakrájejte na drobnější kostky, pažitku posekejte nadrobno.
-
Slaninu dejte na studenou pánev a postupně ji zahřívejte, aby se z ní vyškvařil všechen tuk.
-
Poté do pánve přidejte i cibuli a česnek a restujte do sklovata. Ani jedno se nesmí připálit.
-
Oddělte tuk od slaniny, cibule a česneku.
-
Tukem pomažte lokši, tu pomazejte brynzovou směsí, na tu položte orestovanou cibuli, česnek a slaninu a posypejte pažitkou.
-
Ihned podávejte, nejlepší je jíst lokši ještě teplou.
Lokše s brynzou 2
Zdroj: Miluji svůj život
Lokše s brynzou 2
Zdroj:
Miluji svůj život