návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Lokše s brynzou

Hodnoceno: 0x
2–4 porce
do 1 hodiny
Lokše s brynzou
Autor: Miluji svůj život Lokše s brynzou
Lokše možná působí obyčejně, ale je to kombinace s ostatními ingrediencemi, co celému jídlu dodává ten správný šmrnc. V tomto receptu sázíme na brynzu, cibuli a slaninu; tradiční slovenské chutě!

Postup

  1. Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě. Brambory nechte vychladnout.
  2. Poté je oloupejte a prolisujte či nastrouhejte najemno do střední mísy.
  3. Přidejte mouku a sůl a rukama zpracujte těsto.
  4. Těsto rozdělte na 4 kousky a na pomoučené ploše vyválejte placky.
  5. Placky opékejte nasucho na pánvi z obou stran.
  6. Brynzu smíchejte se zakysanou smetanou.
  7. Pokud se kvůli brynze tvoří hrudky, vlijte směs na pánev a za stálého míchání ji zahřejte, hrudky zmizí a krásně se vše propojí.
  8. Cibuli a česnek zbavte slupky, cibuli překrojte a nakrájejte na půlkolečka, česnek nadrobno.
  9. Slaninu nakrájejte na drobnější kostky, pažitku posekejte nadrobno.
  10. Slaninu dejte na studenou pánev a postupně ji zahřívejte, aby se z ní vyškvařil všechen tuk.
  11. Poté do pánve přidejte i cibuli a česnek a restujte do sklovata. Ani jedno se nesmí připálit.
  12. Oddělte tuk od slaniny, cibule a česneku.
  13. Tukem pomažte lokši, tu pomazejte brynzovou směsí, na tu položte orestovanou cibuli, česnek a slaninu a posypejte pažitkou.
  14. Ihned podávejte, nejlepší je jíst lokši ještě teplou.
Lokše s brynzou
Autor: Miluji svůj život Lokše s brynzou

Miluji svůj život
Kateřina Jašková

Blog Miluji svůj život je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)

Související témata: lokše , brynza , slanina , Hlavní jídla , Česká kuchyně