Kateřina Černá

Lívanečky s banánem, jogurtem a granolou podle Josefa Maršálka

Moje hodnocení
4x

Koho oslovit jiného s tipem na sladkou tečku než cukráře Josefa Maršálka? Bezlepkové lívanečky můžou jíst i malé děti, těm větším je posypte domácí granolou. Té vyrobte raději mnohem víc, okamžitě se stane oblíbenou snídaní či svačinou.

4 porce
30 minut

Lívance

Granola

K podávání

Postup přípravy

  1. Začněte přípravou granoly. Všechny suroviny dejte do pánve a na mírném stupni za stálého míchání opečte dozlatova. Odstavte a nechte zchladnout.
  2. Banány oloupejte, nakrájejte na plátky a rozmačkejte je vidličkou na kaši. Přidejte vejce a dobře rozmíchejte. Vmíchejte vločky, sůl a skořici. Pánev lehce vymažte olejem nebo ghí, rozehřejte ji, snižte teplotu, lžící dejte na pánev kopeček těsta, mírně ho rozetřete a opékejte z obou stran dozlatova, zhruba 1 minutu z každé.
  3. Lívanečky potřete jogurtem, posypte malinami a křupavou granolou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Černá

Emma a šéfkuchaři Kateřina Černá

Jak přivést děti zpátky k české kuchyni a pořádnému jídlu? Novinářka Kateřina Černá si kladla stejnou otázku, a tak oslovila známé české šéfkuchaře, aby společně s náctiletou Emmou vymysleli zajímavá jídla, která si dají s chutí děti, teenageři i dospělí. Šéfkuchaři sáhli po svých osvědčených dobrotách a výsledkem je barevná kniha plná receptů a tipů od Jana Punčocháře, Marka Fichtnera, Filipa Sajlera, Hanky Zemanové a dalších. Jednoduchá menu zvládnou i začátečníci, a tak se kniha hodí nejen pro rodiče, ale i pro jejich potomky.

Vydala Mladá fronta.


Přečtěte si také

Recepty