Lívance
- banán (zralé ) 2 ks
- vejce 2 ks
- ovesné vločky 1 lžíce
- mletá skořice 1 špetka
- olivový olej (nebo přepuštěné máslo) 2 lžíce
- sůl 1 špetka
Granola
- ovesné vločky (jemné ) 100 g
- med 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- ořechy (směs libovolných ořechů) 50 g
- mletá skořice 1 špetka
K podávání
- bílý jogurt 100 g
- maliny (nebo jiné ovoce) 100 g
Postup přípravy
- Začněte přípravou granoly. Všechny suroviny dejte do pánve a na mírném stupni za stálého míchání opečte dozlatova. Odstavte a nechte zchladnout.
- Banány oloupejte, nakrájejte na plátky a rozmačkejte je vidličkou na kaši. Přidejte vejce a dobře rozmíchejte. Vmíchejte vločky, sůl a skořici. Pánev lehce vymažte olejem nebo ghí, rozehřejte ji, snižte teplotu, lžící dejte na pánev kopeček těsta, mírně ho rozetřete a opékejte z obou stran dozlatova, zhruba 1 minutu z každé.
- Lívanečky potřete jogurtem, posypte malinami a křupavou granolou.
Lívanečky s banánem, jogurtem a granolou podle Josefa Maršálka 2 Zdroj: Ondřej Košík