Lívanečky s banánem, jogurtem a granolou podle Josefa Maršálka
Zdroj: Ondřej Košík
Lívanečky s banánem, jogurtem a granolou podle Josefa Maršálka
Zdroj:
Ondřej Košík
Koho oslovit jiného s tipem na sladkou tečku než cukráře Josefa Maršálka? Bezlepkové lívanečky můžou jíst i malé děti, těm větším je posypte domácí granolou. Té vyrobte raději mnohem víc, okamžitě se stane oblíbenou snídaní či svačinou.
Postup přípravy
-
Začněte přípravou granoly. Všechny suroviny dejte do pánve a na mírném stupni za stálého míchání opečte dozlatova. Odstavte a nechte zchladnout.
-
Banány oloupejte, nakrájejte na plátky a rozmačkejte je vidličkou na kaši. Přidejte vejce a dobře rozmíchejte. Vmíchejte vločky, sůl a skořici. Pánev lehce vymažte olejem nebo ghí, rozehřejte ji, snižte teplotu, lžící dejte na pánev kopeček těsta, mírně ho rozetřete a opékejte z obou stran dozlatova, zhruba 1 minutu z každé.
-
Lívanečky potřete jogurtem, posypte malinami a křupavou granolou.
Lívanečky s banánem, jogurtem a granolou podle Josefa Maršálka 2
Zdroj: Ondřej Košík
Lívanečky s banánem, jogurtem a granolou podle Josefa Maršálka 2
Zdroj:
Ondřej Košík