Letní varianta klasických špaget bolognese - přidejte rajčátka, olivy, tymiánové lístky a máte hotovo. Variantu bez oliv ocení jistě i vaše děti.
4 porce
30 minut
italská
Suroviny
Olivový olej
4 lžíce
mlěté hovězí maso
400 g
Česnek
2 stroužky
tymiánové lístky
1 lžíce
sušené chilli šupinky
1 lžíce
Špagety
300 g
rajčatové pyré
2 lžíce
suché bílé nebo růžové víno
6 lžic
červená a žlutá oválná cherry rajčata
275 g
černé olivy
75 g
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
parmazán
Postup přípravy
Na velké pánvi rozehřejte 1 lžící olivového oleje a dejte opékat mleté maso, česnek, tymián a chilli. Vařte 6-8 minut, dokud směs nezhnědne a všechny hrudky a žmolky rozbíjejte dřevěnou lžící.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu – 12-15 minut.
Do směsi z mletého masa vmíchejte rajčatové pyré, hodně soli a pepře, přidejte víno a vařte 5-6 minut, občas promíchejte.
Do směsi přidejte rajčata a olivy a pár minut vše dobře prohřejte.
Okapané těstoviny promíchejte se zbytkem oleje, citrónovou kůrou a šťávou. Přidejte je do pánve se směsí z mletého masa. Navrch posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.