Suroviny
- červená čočka 250 g
- krájená rajčata 250 g
- voda 500 ml
- kokosové mléko 400 ml
- rýže 250 g
- cibule 140 g
- kurkuma 1/2 ML
- koření garam másala 1/2 ML
- anýz špetka
- sušený zázvor 1/2 ML
- drcený pepř 1/2 ML
- koriandr 1/2 ML
- muškátový oříšek 1/2 ML
- olivový olej 30 g
- sůl 1 ML
Postup
- Na olivovém oleji krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme koření a chvíli společně podusíme na středním plameni. Zalijeme vroucí vodou a přidáme propláchnutou červenou čočku, nakrájená rajčata a lžičku soli.
- Necháme takto vařit pod pokličkou na středním plameni 20 minut. Během toho připravujeme rýži svým oblíbeným způsobem nebo v rýžovaru. Do dhalu vložíme kokosové mléko a necháme ještě 5 minut povařit.
- Servírujeme na talíř nejprve rýži, na kterou naneseme dhal, a ozdobíme snítky koriandru.
Autor receptu: Jakub Chomát
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!