Suroviny
- kešu mouka 150 g
- kokosová mouka 50 g
- vejce 1 ks
- máslo 80 g
- vanilkový extrakt
Náplň
- ricotta 700 g
- želatina (balení želatiny na nepečený dort)
- limetková šťáva z 1 limety
- limetková kůra z 1 limety
- med 3–4 lžíce
- jahody 500 g
Postup přípravy
- Máslo rozehřejte a nechte zchladit. Veškeré suché suroviny nasypte do mísy, přidejte vajíčko, zchladlé máslo a zpracujte v těsto, které pak rukama natlačte do koláčové formy.
- Dejte do předehřáté trouby na 180 °C péct 20 minut.
- Mezitím želatinu nasypte do misky a zalijte 100 ml vlažné vody a pečlivě metličkou promíchejte, aby vám nevznikly hrudky.
- Ricottu dejte do mísy a smíchejte s medem a kůrou a šťávou limetky a nakonec vmíchávejte po částech rozpuštěnou želatinu. Nezapomeňte míchat pořádně.
- Směs naneste na vychladlý korpus a koláč poté uhlaďte.
- Dejte do ledničky ztuhnout na 2–3 hodiny. Nakonec ozdobte čerstvými jahodami.
PRIMA TIP: Místo želatiny můžete na nepečený dort použít i plátkovou želatinu. Plátky namočte ve vodě a poté v troše vody zahřívejte, dokud se nerozpustí. Nesmí se ale vařit, jinak by želatina nefungovala.
Lehký koláč s ricottou, jahodami a ořechovým korpusem 2 Zdroj: Garden & Kitchen