Lehký koláč s ricottou, jahodami a ořechovým korpusem

Moje hodnocení
4x

Rozmačkané s cukrem, podávané jen tak se šlehačkou, ale také jakou součást lahodných pečených i nepečených dezertů. Jahody jsou zkrátka ovoce, na které se těší většina z nás. Dá se s ní opravdu kouzlit a překvapit i ty nejmlsnější strávníky. Tak jdeme na to!

1 porce
60 minut

Suroviny

  • kešu mouka 150 g
  • kokosová mouka 50 g
  • vejce 1 ks
  • máslo 80 g
  • vanilka (vanilkový extrakt)

Náplň

  • ricotta 700 g
  • balení želatiny na nepečený dort
  • kůra a šťáva z jedné limetky
  • med 3–4 lžíce
  • jahody 500 g

Postup přípravy

  1. Máslo rozehřejte a nechte zchladit. Veškeré suché suroviny nasypte do mísy, přidejte vajíčko, zchladlé máslo a zpracujte v těsto, které pak rukama natlačte do koláčové formy.
  2. Dejte do předehřáté trouby na 180 °C péct 20 minut.
  3. Mezitím želatinu nasypte do misky a zalijte 100 ml vlažné vody a pečlivě metličkou promíchejte, aby vám nevznikly hrudky.
  4. Ricottu dejte do mísy a smíchejte s medem a kůrou a šťávou limetky a nakonec vmíchávejte po částech rozpuštěnou želatinu. Nezapomeňte míchat pořádně.
  5. Směs naneste na vychladlý korpus a koláč poté uhlaďte.
  6. Dejte do ledničky ztuhnout na 2–3 hodiny. Nakonec ozdobte čerstvými jahodami.

PRIMA TIP: Místo želatiny můžete na nepečený dort použít i plátkovou želatinu. Plátky namočte ve vodě a poté v troše vody zahřívejte, dokud se nerozpustí. Nesmí se ale vařit, jinak by želatina nefungovala.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty