zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Lehký koláč s ricottou, jahodami a ořechovým korpusem
Autor: Garden & Kitchen Lehký koláč s ricottou, jahodami a ořechovým korpusem

Lehký koláč s ricottou, jahodami a ořechovým korpusem

Hodnoceno: 4x
Rozmačkané s cukrem, podávané jen tak se šlehačkou, ale také jakou součást lahodných pečených i nepečených dezertů. Jahody jsou zkrátka ovoce, na které se těší většina z nás. Dá se s ní opravdu kouzlit a překvapit i ty nejmlsnější strávníky. Tak jdeme na to!
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Máslo rozehřejte a nechte zchladit. Veškeré suché suroviny nasypte do mísy, přidejte vajíčko, zchladlé máslo a zpracujte v těsto, které pak rukama natlačte do koláčové formy.
  2. Dejte do předehřáté trouby na 180 °C péct 20 minut.
  3. Mezitím želatinu nasypte do misky a zalijte 100 ml vlažné vody a pečlivě metličkou promíchejte, aby vám nevznikly hrudky. 
  4. Ricottu dejte do mísy a smíchejte s medem a kůrou a šťávou limetky a nakonec vmíchávejte po částech rozpuštěnou želatinu. Nezapomeňte míchat pořádně.
  5. Směs naneste na vychladlý korpus a koláč poté uhlaďte.
  6. Dejte do ledničky ztuhnout na 2–3 hodiny. Nakonec ozdobte čerstvými jahodami.

PRIMA TIP: Místo želatiny můžete na nepečený dort použít i plátkovou želatinu. Plátky namočte ve vodě a poté v troše vody zahřívejte, dokud se nerozpustí. Nesmí se ale vařit, jinak by želatina nefungovala.

Lehký koláč s ricottou, jahodami a ořechovým korpusem
Autor: Garden & Kitchen Lehký koláč s ricottou, jahodami a ořechovým korpusem

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz