archiv Zrozeno v EU

Lehký bramborový salát s koprem a salátovou okurkou

Moje hodnocení
11x

Jaro se blíží a s ním přichází chuť na odlehčená jídla, která si vychutnáte bez výčitek. Bramborový salát s čerstvým koprem, křupavou okurkou a zálivkou z jogurtu a zakysanky bude výtečnou přílohou třeba ke grilované rybě nebo přírodnímu drůbežímu řízku.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • salátové brambory (typ A) 500 g
  • salátová okurka 1 ks
  • kopr (čerstvý kopr) 3–4 snítky
  • bílý jogurt řeckého typu 70 g
  • zakysaná smetana 100 g
  • kvalitní panenský olej (olivový nebo řepkový) 2–3 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky nebo hranolky, zkrátka jako na klasický salát. Okurku nakrájejte na menší kostičky o velikosti zhruba 1 centimetr a dejte do větší mísy společně s bramborami. Přidejte nadrobno nasekaný kopr.
  2. V jiné mističce promíchejte zakysanou smetanu, bílý jogurt a kvalitní olivový olej. Olej můžete volit olivový nebo řepkový (zůstávejte však u panenského).
  3. Dobře promíchejte a smíchejte se směsí v míse. Osolte a opepřete dle chuti. Před podáváním nechte vychladit, ideálně i pár hodin odležet.

Další informace o kvalitních potravinách původem z EU najdete na: www.zrozeno.eu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Zrozeno v EU


Přečtěte si také

Recepty