Suroviny
- brambory (salátové,typ A) 500 g
- salátová okurka 1 ks
- kopr (čerstvý ) 3–4 snítky
- bílý jogurt (řeckého typu) 70 g
- zakysaná smetana 100 g
- olej (kvalitní panenský olej (olivový nebo řepkový)) 2–3 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky nebo hranolky, zkrátka jako na klasický salát. Okurku nakrájejte na menší kostičky o velikosti zhruba 1 centimetr a dejte do větší mísy společně s bramborami. Přidejte nadrobno nasekaný kopr.
- V jiné mističce promíchejte zakysanou smetanu, bílý jogurt a kvalitní olivový olej. Olej můžete volit olivový nebo řepkový (zůstávejte však u panenského).
- Dobře promíchejte a smíchejte se směsí v míse. Osolte a opepřete dle chuti. Před podáváním nechte vychladit, ideálně i pár hodin odležet.
Další informace o kvalitních potravinách původem z EU najdete na: www.zrozeno.eu.