Suroviny
- krůtí prsa (krůtí prsní řízky) 500 g
- cherry rajčata 200 g
- cibule (velké ) 2 ks
- slanina (nebo špek) 300 g
- hladkolistá petržel 1 hrst
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Dip
- zakysaná smetana 200 ml
- uzená paprika 2 lžičky
- česnek 2 stroužky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Slaninu nakrájejte na širší plátky, cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé plátky.
- Na kostičky nakrájejte krůtí maso, osolte ho a opepřete.
- Na špejle napíchejte nakrájené ingredience a rajčata dle chuti.
- Špízy zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril.
- Mezitím smíchejte všechny ingredience potřebné na dip, který osolte a opepřete.
- Špízy podávejte s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželí.
PRIMA TIP: Na špízy jsme použili krůtí řízky z velkoobchodu Zelenka, s. r. o., které mají označení Klasa.