Najděte si recept
Reklama
Lehké krůtí špízy s rajčátky a paprikovým dipem
4 porce
do 1 hodiny

Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a baví vás jednoduché rychlé recepty, špíz určitě patří mezi vaše oblíbené letní úpravy pokrmů. A nejen vaše, maso „na tyčce“ se opéká všude na světě a známé je nejen jako špíz (z německého slova Spieß), ale také jako ražniči nebo šašlik. Sáhněte po oblíbené flákotě, přidejte cibuli a další zeleninu dle svého výběru a nechte si chutnat.
Suroviny (4 porce)
- krůtí prsní řízky 500 g
- cherry rajčátka 200 g
- velké cibule 2 ks
- slanina nebo špek 300 g
- hladkolistá petržel 1 hrst
- olivový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
Dip:
- zakysaná smetana 200 ml
- uzená paprika 2 lžičky
- česnek 2 stroužky
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- Slaninu nakrájejte na širší plátky, cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé plátky.
- Na kostičky nakrájejte krůtí maso, osolte ho a opepřete.
- Na špejle napíchejte nakrájené ingredience a rajčata dle chuti.
- Špízy zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril.
- Mezitím smíchejte všechny ingredience potřebné na dip, který osolte a opepřete.
- Špízy podávejte s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželí.
PRIMA TIP: Na špízy jsme použili krůtí řízky z velkoobchodu Zelenka, s. r. o., které mají označení Klasa.