archiv akademiekvality.cz

Lehké krůtí špízy s rajčátky a paprikovým dipem

Moje hodnocení
3x

Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a baví vás jednoduché rychlé recepty, špíz určitě patří mezi vaše oblíbené letní úpravy pokrmů. A nejen vaše, maso „na tyčce“ se opéká všude na světě a známé je nejen jako špíz (z německého slova Spieß), ale také jako ražniči nebo šašlik. Sáhněte po oblíbené flákotě, přidejte cibuli a další zeleninu dle svého výběru a nechte si chutnat.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • krůtí prsní řízky 500 g
  • cherry rajčátka 200 g
  • velké cibule 2 ks
  • slanina nebo špek 300 g
  • hladkolistá petržel 1 hrst
  • olivový olej
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Dip

  • zakysaná smetana 200 ml
  • uzená paprika 2 lžičky
  • česnek 2 stroužky
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na širší plátky, cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé plátky.
  2. Na kostičky nakrájejte krůtí maso, osolte ho a opepřete.
  3. Na špejle napíchejte nakrájené ingredience a rajčata dle chuti.
  4. Špízy zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril.
  5. Mezitím smíchejte všechny ingredience potřebné na dip, který osolte a opepřete.
  6. Špízy podávejte s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželí.

PRIMA TIP: Na špízy jsme použili krůtí řízky z velkoobchodu Zelenka, s. r. o., které mají označení Klasa.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty