návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Lehké krůtí špízy s rajčátky a paprikovým dipem

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 1 hodiny
Lehké krůtí špízy s rajčátky a paprikovým dipem
Autor: akademiekvality.cz Lehké krůtí špízy s rajčátky a paprikovým dipem
Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a baví vás jednoduché rychlé recepty, špíz určitě patří mezi vaše oblíbené letní úpravy pokrmů. A nejen vaše, maso „na tyčce“ se opéká všude na světě a známé je nejen jako špíz (z německého slova Spieß), ale také jako ražniči nebo šašlik. Sáhněte po oblíbené flákotě, přidejte cibuli a další zeleninu dle svého výběru a nechte si chutnat.

Postup

  1. Slaninu nakrájejte na širší plátky, cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé plátky. 
  2. Na kostičky nakrájejte krůtí maso, osolte ho a opepřete. 
  3. Na špejle napíchejte nakrájené ingredience a rajčata dle chuti. 
  4. Špízy zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril.
  5. Mezitím smíchejte všechny ingredience potřebné na dip, který osolte a opepřete. 
  6. Špízy podávejte s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželí. 

PRIMA TIP: Na špízy jsme použili krůtí řízky z velkoobchodu Zelenka, s. r. o., které mají označení Klasa.

Lehké krůtí špízy s rajčátky a paprikovým dipem
Autor: akademiekvality.cz Lehké krůtí špízy s rajčátky a paprikovým dipem
Související témata: Hlavní jídla